Recap Wie is de Mol? S20E01: Het verdenken begint

recap van Wie is de Mol

De leukste tijd van het jaar is aangebroken voor de fans van Wie is de Mol?, het jaarlijkse programma van de AVROTROS is weer terug. Het is tijd voor oplettend kijken naar molacties, verdenken en het oppikken van raadsels. Lees hier de recap van Wie is de Mol?

Let op: SPOILERS!
Het programma begint op een grootse locatie (een soort Chinese tempel) en er klinken Chinese woorden, trommels en belletjes. Het is zo spectaculair dat deelnemer Anita er emotioneel van wordt. Maar wat viel er op deze aflevering?Het aantal leugens sprongen eruit, dat waren er veel. Vooral Buddy, hij liegt dat hij ‘wijsheid’ heeft gekozen in plaats van ‘geluk’. Ook liegt hij vastberaden tegen de groep dat hij het kistje niet open heeft gekregen en dus niks gevonden heeft in de proef. Terwijl er toch echt een vrijstelling in zijn tas zit. Tikkeltje verdacht of probeert hij zich in te dekken? Rob roept in de groep dat hij een joker heeft gevonden, maar die waren niet eens in het eerste spel.

Leonie liegt tegen Johan, zo vertelt zij ook dat ze niks heeft gevonden bij de eerste opdracht, terwijl ze een zwarte vrijstelling heeft. Ze kwam wel snel achter de leugens van Buddy door met Tina te praten. Oeps.. En zie ik hier een klein bondje opkomen?

En dan even over Johan, hij had het wel naar zijn zin tijdens de proef met de telefoons. Lekker kletsen met de Chinezen die hun mobiel uitlenen. Ach, je moet ook iemand hebben die de mensen vermaakt zodat ze niet opeens weglopen, toch? In de proef met de vrachtwagens parkeert hij ‘perongeluk’ op de verkeerde plek. Hij zorgt er ook voor dat hij de taak van penningmeester krijgt, wat natuurlijk een goede positie is voor de mol.

Tina viel op tussen de kandidaten, veel deelnemers vertellen tijdens het maken van de test dat ze haar verdenken als mol. Volgens Claes tikte ze de code bij de proef met de vrachtwagens wel erg snel in, waardoor ze er niet meer uit kunnen.

Leonie en Rob merken in de proef dat ze het goed met elkaar kunnen vinden. Beetje timmeren hier en daar. Maar geld verdienen voor de pot lukt niet zo goed. Is één van hun aan het mollen of is het toeval?

En daar is het moment, de executie. Er zijn maar liefst zes (!) groene vrijstellingen ingezet, dus misschien denken ze dat ze veilig zitten. Maar die zijn allemaal ongeldig gemaakt door de zwarte vrijstelling. En de pechvogel van dit seizoen is… Anita. Gelukkig gaat ze met opgeheven hoofd (en weer lichtelijk emotioneel) naar huis.

Volgens de WIDM? app worden Tina, Leonie en Buddy het meest verdacht. Dat lijkt ook wel logisch na deze aflevering. Maar goed, schijn bedriegt dus waarschijnlijk zal dat snel veranderen. Persoonlijk verdenk ik op dit moment Tina het meeste, ze is sociaal, een beetje onhandig en lijkt fanatiek maar verdient weinig geld. Wie verdenk jij?

Geschreven door: Jara Goeijenbier
Beeld: AVROTROS


© Alles over Series

Lees ook