‘The Crown’ keert terug naar Netflix

The Crown seizoen 2

Macht, intriges, publieke schandalen en één vrouw die alles moet zien te veranderen. Dat staat centraal in Netflix- serie The Crown. Na een eerste seizoen met een superhoog bingegehalte komt binnenkort The Crown seizoen 2 eraan, waarvan je de trailer hier kan kijken.

Ontzag komt niet zomaar aanwaaien. In het tweede seizoen van The Crown, vanaf 8 december exclusief op Netflix, zien we hoe Queen Elizabeth II de nodige tegenslagen te verwerken krijgt, maar daardoor alleen maar sterker wordt in haar rol als machtigste vrouw van Europa.

The Crown vertelt het levensverhaal van Queen Elizabeth II gedurende haar regeringsperiode op het moment waarop de kwetsbare sociale orde, die na de Tweede Wereldoorlog nog nauwelijks hersteld was, weer uiteen dreigt te vallen. Gebaseerd op het award winnende toneelstuk The Audience, brengt de serie het Oscar-genomineerde team bestaande uit Peter Morgan (The Queen, Frost/Nixon), regisseur Stephen Daldry (The Hours, Billy Elliot) en producent Andy Harries (The Queen) bij elkaar.The Crown seizoen 2 toont het einde van een periode waarin het volk respect en ontzag had voor de monarchie en leidt het revolutionaire tijdperk van de jaren ‘60 in. Beginnend met de soldaten van de Armed Forces die een illegale oorlog voeren in Egypte en eindigend met de teloorgang van de derde Minister President, Harold Macmillan, na een destructief schandaal. Dat belooft dus weer een hoop interessante intriges om naar te kijken!


© Alles over Series

Lees ook