‘Seasons’ van Justin Bieber breekt YouTube record

Justin Bieber: Seasons

Met de release van de documentaire serie ‘Justin Bieber: seasons’ overtrof de zanger alle eerder gemaakte YouTube Original serie records. In de eerste week online behaalde de serie in rap tempo 23.5 miljoen views, het meeste aantal views voor content afkomstig van YouTube zelf.

Na de uitkomst van zijn laatste album vier jaar geleden ‘Purpose’ krijg je een glimp van het leven van Justin Bieber. Je volgt zijn leven sindsdien. Hij neemt je mee in de positieve kanten van zijn leven; tijdens zijn recordingsessies voor zijn net uitgekomen album en het delen van huis en haard met zijn vrouw Hailey (Baldwin) Bieber. Maar hij schroomt ook niet om je mee te nemen in de negatieve kanten van zijn wereld. Je ziet zijn struggle met zijn drugsverleden en de angsten waar hij mee kampt. Daar komt ook nog een de diagnose van de ziekte van Lyme bovenop.Het record aantal views kwam niet volledig uit de lucht vallen. YouTube had groot vertrouwen in de serie van de artiest en betaalde om die reden meer de 20 miljoen dollar voor de serie. Het is de duurste deal die het platform ooit betaalde. Maar het lijkt er, met de enorme kijkcijfers, al op dat het bedrag ruimschoots wordt terug verdient.

YouTube heeft hard gevochten voor de rechten van de serie. Wat niet vreemd is, want hier begon de carrière van de jonge Biebs. Hij werd namelijk voor het eerst ontdekt toen hij 12 jaar was door Scooter Braun, die toekomst zag in de zangkunsten van het aanstormend YouTube talent. En het feit dat Justin Bieber nog steeds de artiest is met de meeste subscribers, maakt dat het succes van de YouTube serie niet onverwacht is.


© Alles over Series

Lees ook