Vragen na seizoen 2 van ‘Stranger Things’

Netflix- serie Stranger Things

De twee makers van Stranger Things hadden het al verklapt, maar onlangs heeft Netflix bevestigd dat de sciencefiction-horrorserie een derde seizoen krijgt. In de tussentijd kunnen wij alleen speculeren wat er gaat gebeuren in het niet-zo-slaperige dorpje Hawkins. Hierbij een stel vragen over Stranger Things waar het volgende seizoen antwoord op krijgen.

Is Will eindelijk verlost van de Upside Down?
Ook al is hij niet meer onder invloed van de Mind Flayer, Will zal nooit meer de oude worden. Dit zegt zijn moeder, maar ook Will beseft dat hij geen normale jongen meer is. Gaan Zombieboy en Eleven hun krachten bundelen om de Mind Flayer te verslaan?Keert Dr. Brenner terug?
In het eerste seizoen werd hij verslonden door de Demogorgon. Tenminste, dat dachten we. In het tweede seizoen wordt gehint dat ‘papa’ nog leeft. Dikke kans dat hij ergens zit ondergedoken en daar doorgaat met zijn enge experimenten.

Hoe krachtig is de Mind Flayer?
In de laatste scène kijkt de Mind Flayer neer op de school waar de kinderen, niet bewust van het monster, schattig aan het schuifelen zijn op jaren tachtig muziek. Dit wezen geeft zich niet zomaar gewonnen.

Zijn er nog meer kinderen zoals Eleven?
In dit seizoen raakten we bekend met Eight, een ‘zus’ van Eleven die ook experimenten moest verduren in Hakwins laboratorium. Gaan we volgend seizoen kinderen met superkrachten zien samenkomen om het kwade te verslaan?

9

Wat gaat Steve doen?
Hij is een babysitter uit duizenden en uitgegroeid tot misschien wel het meest geliefde personage bij de kijkers. In het volgende seizoen is hij klaar met high school. Betekent dit dat hij naar de universiteit gaat? We hopen van niet – Hawkins zal niet hetzelfde zijn zonder Steve en zijn kapsel. Wordt hij anders misschien de rechterhand van Hopper?

Hoe zal het verder gaan met Max en Lucas?
Max komt uit een moeilijk gezin en dit zal in het volgende seizoen waarschijnlijk opspelen. Haar stiefbroer Billy haat iedereen, maar Lucas in het bijzonder. Is het omdat hij racistisch is? We kregen ook nooit te weten waarom de familie ineens uit Los Angeles verhuisde.

Wie is de biologische vader van Eleven?
De ontmoeting tussen Eleven en haar moeder was schrijnend. Het is maar goed dat Hopper zich nu over Eleven heeft ontfermd door haar officieel te adopteren. Toch zitten we nog met de vraag wie haar biologische vader is. Haar moeder weet niet hoe ze zwanger is geworden. Wel was ze in die tijd in het bijzijn van Dr. Brenner…

De grootste vraag die we allemaal hebben is natuurlijk; wanneer komt het volgende seizoen eraan. Het gaat helaas nog even duren voor we antwoorden krijgen. Volgens de laatste berichten komt seizoen 3 pas in 2019. Maar niet getreurd, er zijn ook berichten dat ze seizoen 3 en 4 back-to-back gaan opnemen dus misschien hoeven we volgende keer dan juist weer niet zo lang te wachten.

Geschreven door: Rosa Boland
Beeld: Netflix


© Alles over Series

Lees ook