‘Game of Thrones’ populairste serie op Twitter

Beyond the Wall

Gezien de immense populariteit van de serie is het geen hele grote verrassing, maar op basis van Amerikaanse tweets is Game of Thrones over 2017 de serie waar het meest over getwitterd is.
Twitter Data heeft dit officieel bekend gemaakt via een lijstje over een top 10 van series waar in 2017 het meest over getwitterd is. Dat Game of Thrones op Twitter nummer een staat is dus eigenlijk geen nieuws. Dat hitserie Stranger Things op twee staat en seriefossiel The Walking Dead op zes zal ook bij weinig mensen vraagtekens oproepen.

Toch zitten er ook een aantal series in de top 10 die wel verbazing kunnen wekken. Bijvoorbeeld Supernatural. De serie draait al twaalf seizoenen mee, maar blijkbaar is het dus alsnog zó twitterwaardig dat ze plek negen bezetten in de top 10. Best knap. Maar ook Grey’s Anatomy, dat met 14 seizoenen een ware serieveteraan genoemd mag worden genoemd, staat op een keurige zevende plek.Saturday Night Live, het bekendste Amerikaanse satirische televisieprogramma, heeft de hoogste kijkcijfers sinds jaren en staat daarmee op de vijfde plek. President Trump is voor het programma een absolute zegen gebleken, want hoe Alec Baldwin Trump persifleert is werkelijk hilarisch. Dit heeft absoluut bijgedragen aan hun hoge klassering in de top 10 van meest getweette series.

*Wel moet nogmaals benadrukt worden dat het gaat om twittergedrag in Amerika. De lijst zou er in Nederland ongetwijfeld anders uitzien. Maar waarschijnlijk zou Game of Thrones op Twitter ook in ons land de eerste plek bemachtigen.

Geschreven door: Carlo Doodeman
Beeld: HBO


© Alles over Series

Lees ook