Netflix onthult de best bekeken series van 2017

meest gekeken op Netflix

Het afgelopen jaar hebben de honderd miljoen abonnees van Netflix weer massaal naar series gekeken en de streamingsdienst heeft nu de Nederlandse cijfers bekend gemaakt. Dus welke series hebben we het meest gekeken op Netflix? En welke series hebben aangezet tot ‘Netflix cheating’.

De meest bekeken Netflix series1. American Vandal
2. Anne met een E
3. Greenleaf
4. Wet Hot American Summer: Ten Years Later
5. Marvel’s The Defenders
6. The Good Place
7. Jack Whitehall: Travels With My Father
8. Santa Clarita Diet
9. Riverdale
10. Ingobernable

De best beoordeelde series op Netflix
1. The Crown
2. A Series of Unfortunate Events
3. Big Mouth
4. Neo Yokio
5. You Me Her
6. Frontier
7. El Chapo
8. Ozark
9. Ultimate Beastmaster
10. One Day at a Time

Series die aanzette tot Netflix Cheating

1. Narcos
2. 13 Reasons Why
3. Orange Is The New Black
4. Stranger Things
5. Marvel’s Iron Fist
6. Sense8
7. Riverdale
8. Marvel’s The Defenders
9. El Chapo
10. Ozark

Netflix Series die we samen keken

1. Stranger Things
2. 13 Reasons Why
3. Star Trek
4. Riverdale
5. Gilmore Girls: AYITL
6. Chef’s Table
7. Fuller House
8. Trollhunters
9. A Series of Unfortunate Events
10. The Worst Witch

Dat we in Nederland dol zijn op nostalgie komt duidelijk naar voren in de shows die ons het afgelopen jaar verbonden en voor veel gespreksstof leidde. Zoals je ziet in de bovenstaande lijstjes behoren Stranger Things en Gilmore Girls: A Year in the Life tot de meest gekeken op Netflix series.

Uit eerder onderzoek is al gebleken dat wij Nederlanders minimale ‘Netflix cheaters’ zijn, we hebben keurig gewacht met afleveringen kijken tot onze partners naast ons op de bank zaten. De series waar we het meest door verleid werden om alleen door te kijken waren de series El Chapo, Ozark en Narcos.

Nederlandse Netflix abonnees staan wereldwijd op de 8e plek als het gaat om het dagelijks bingen van series. In 2017 had Netflix meer dan 100 miljoen abonnees wereldwijd, die op hun beurt meer dan 140 miljoen uur per dag (of één miljard uur per week!) naar Netflix keken. De meest populaire dag om films of series te kijken op Netflix was, zonder enige twijfel, zondag 1 januari. Grote kans dus, dat we dit jaar weer op die dag massaal naar Netflix kijken.


© Alles over Series

Lees ook