Nicolas Cage gaat Joe Exotic spelen in Tiger King- serie

Nicolas Cage

Tiger King is zo populair dat een vervolg niet uit kon blijven. En dat komt er onder meer in de vorm van een tv- serie. Niemand minder dan Nicolas Cage is gestrikt om Joe Exotic te spelen in deze serie.

Voor de 56-jarige Cage is het de eerste tv-rol in zijn carrière. De serie gaat volgens Variety acht afleveringen tellen en wordt geproduceerd door Imagine Television Studios en CBS Television Studios.

Het verhaal draait om Joe Schreibvogel, ook bekend als Joe Exotic. Hij is een excentrieke, exotische dierenverzorger in Oklahoma met zijn eigen dierenpark vol leeuwen en tijgers. De serie zal gaan over hoe Schreibvogel veranderde in het flamboyante Joe Exotic- personage en hoe hij over de loop van de tijd een karikatuur van zichzelf werd. De inspiratie voor de serie zal het artikel Texas Monthly: Joe Exotic: A Dark Journey Into the World of a Man Gone Wild worden, dat geschreven werd door Leif Reigstad.

Het is nog afwachten wie gecast zal worden als Carole Baskin, Jeff Lowe en Doc Antle – dat wil zeggen, als ze voor zullen gaan komen in de serie. Hoewel deze drie personen de hoofdrollen speelden in de Tiger King-docuseries van Netflix, is het onduidelijk hoe ze in de serie passen. Zowel Baskin als Lowe worden genoemd in het artikel waarop de serie is gebaseerd, maar Antle niet.De documentaireserie Tiger King: Murder, Mayhem and Madness werd 20 maart uitgebracht toen een groot gedeelte van de wereld net massaal thuis zat door het coronavirus. Het werd de grote hit van Netflix; alleen al in de Verenigde Staten werd deze binnen enkele weken al 34 miljoen keer bekeken.


© Alles over Series

Lees ook