Netflix Kijktip: Jeffrey Epstein: Filthy Rich

Jeffrey Epstein: Filthy Rich

In Jeffrey Epstein: Filthy Rich volgen we het welbekende verhaal van multimiljardair Jeffrey Epstein die in het verleden tientallen meisjes misbruikt heeft. Een tenenkrommend verhaal dat je uit frustratie nog net niet doet schreeuwen naar het scherm.

In 2016 schreef James Patterson het boek over het verhaal van Epstein, die in zijn leven veelvoudig tienermeisjes misbruikte en verkocht. Het boek werd verfilmd in een vierdelige serie voor Netflix, waarin slachtoffers, getuigen en voormalig medewerkers van Epstein hun ervaringen delen. Het vergt weinig inlevingsvermogen om door de grillige verhalen een ongekende afkeer te krijgen tegen de mysterieuze miljardair Jeffrey Epstein.De serie Jeffrey Epstein: Filthy Rich begint met een schets van de bizarre wereld van de miljardair en volgt daarna het verhaal van Annie Farmer. Annie werd als tiener ‘gescout’ door Epstein en zijn vrouw Ghislaine Maxwell. Wanneer haar talent voor kunst wordt opgemerkt wordt haar een kunstopleiding en een job aangeboden. Wat een onwerkelijke droom lijkt te zijn voor Annie draait uit op een nachtmerrie. In de daaropvolgende jaren wordt ze dagelijks misbruikt door Epstein en andere prominente vrienden.

Jeffrey Epstein: Filthy Rich

Naast Annie volgen we ook verhalen van andere slachtoffers. Een groot deel van de serie speelt zich af in Jeffrey’s villa gelegen in Palm Beach, waar dagelijks jonge meiden werden afgezet die zowel mentaal als fysiek misbruikt werden. De miljardair wist enkele meiden zelfs zo te manipuleren dat zij hun eigen vriendinnen overtuigde mee te gaan naar de villa. Deze vicieuze cirkel heeft jarenlang stand kunnen houden zonder een enkele vervolging voor Jeffrey Epstein.

Voor veel mensen is het verhaal rond Jeffrey Epstein al bekend en doet het wereldwijd het nodige stof opwaaien. De beelden en getuigenissen in deze serie maken het alleen wel een stuk tastbaarder. Toch blijf je als kijker met veel onbeantwoorde vragen zitten en lijkt het soms alsof de makers van de serie informatie achterhouden. De mysterieuze zelfmoord van Jeffrey Epstein in zijn afgesloten cel wordt maar kort behandeld en er wordt weinig ingegaan op de details rond dit onderzoek. Zo roept het einde van de serie meer open vragen op dan je als kijker voorafgaand had. Desalniettemin is het zeker de moeite waard om dit bizarre verhaal te volgen op Netflix.

Geschreven door: Melvin Merkenij
Beeld: Netflix


© Alles over Series

Lees ook