M. Night Shyamalan gaat thriller serie maken voor Apple

M. Night Shyamalan

M. Night Shyamalan keert terug naar televisie met een nieuwe thriller-serie die hij voor Apple gaat maken. Het nieuws komt slechts een dag nadat Shyamalans Wayward Pines officieel werd geannuleerd door Fox na twee seizoenen.

De serie die Shyamalan zal maken, heeft nog geen titel maar wordt omschreven als een psychologische thriller. Apple heeft groen licht gegeven voor 10 afleveringen van elk aan half uur. Shyamalan gaat deze samen met Tony Basgallop, die de serie zal schrijven en als uitvoerend producent aan de slag gaat. Hij schreef eerder onder meer een aantal afleveringen van Berlin Station waarin Richard Armitage de hoofdrol speelt. Ook Shyamalan gaat de serie produceren en hij zal in ieder geval de eerste aflevering regisseren.

Met zijn films The Sixth Sense, Unbreakable en Signs vestigde Shyamalan zijn naam en werd hij vergeleken met grote regisseurs als Steven Spielberg. Na Signs maakte hij echter minder succesvolle werken, maar in 2016 boekte hij weer veel succes met zijn horrorfilm Split. Met McAvoy als een man met meerdere persoonlijkheden, was Split een grote hit die de reputatie van Shyamalan herstelde. Binnenkort komt de film Glass uit, met daarin McAvoys Split-personage evenals de hoofdpersonen uit Unbreakable.

Apple voegt hiermee dus weer een mogelijk interessante serie toe aan het aanbod dat ze proberen aan te bieden op hun nieuwe streamingservice. La La Land – regisseur Damien Chazelle gaat ook een serie maken voor Apple en Jennifer Aniston en Reese Witherspoon zullen te zien zijn in een serie voor Apple dat zich af zal spelen in de wereld van de ochtendprogramma’s op tv.Beeld: Gage Skidmore via Flickr


© Alles over Series

Lees ook