Warner kondigt nieuwe streamingdienst HBO Max aan

HBO Max

WarnerMedia heeft bekend gemaakt dat het volgend jaar een nieuwe streamingdienst genaamd HBO Max zal lanceren. Dit zal meteen grote gevolgen hebben voor onder meer Netflix.
Er zijn natuurlijk wel meer concurrenten maar de dreiging zit ‘m in de content. Netflix dreigt namelijk alle oude afleveringen van Friends en verschillende andere titels zoals Pretty Little Liars te verliezen. Nu staan deze nog op Netflix maar met de komst van HBO Max zouden die dan naar de nieuwe streamingsdienst gaan.

Een exacte lanceringsdatum is nog niet bekend gemaakt. Vooralsnog wordt qua tijd enkel voorjaar 2020 aangegeven. Eerder werd wel bekend dat het nieuwe platform van WarnerMedia haar eigen, originele series zal gaan maken. Zo mogen we er Dune: The Sisterhood verwachten, een bewerking van Brian Herbert en Kevin Andersons boek gebaseerd op de wereld gecreëerd door Frank Herberts boek Dune. Dit zal in handen zijn van regisseur Denis Villeneuve.

Een andere titel voor het platform wordt The Flight Attendant, een thrillerreeks op basis van de roman van Chris Bohjalian, met in de hoofdrollen Kaley Cuoco. En Love Life wordt een romantische komedie serie met 10 afleveringen van een half uur met in de hoofdrol Anna Kendrick.Het kan best zijn dat we in Nederland niet meteen HBO Max aangeboden krijgen aangezien Ziggo en HBO een exclusieve overeenkomst hebben.

Beeld: Netflix


© Alles over Series

Lees ook