Olivia Colman vervangt Claire Foy in ‘The Crown’

The Crown Olivia Colman

Olivia Colman zal Claire Foy vervangen als koningin Elizabeth II in het derde en vierde seizoen van de Netflix-serie The Crown.
In het tweede seizoen dat in december op Netflix komt speelt Foy nog deze rol, maar daarna moet ze het stokje overdragen aan Colman. Reden hiervoor is niet dat ze ontevreden zijn over de acteerprestaties van Foy (integendeel, Foy won vorig jaar voor de rol al vele prijzen waaronder een Golden Globe). De bedoeling van de serie is dat er telkens andere periodes uit het leven van Elizabeth worden belicht, die tien jaar spannen. Foy speelde Elizabeth als jonge vrouw voor en net na ze de troon besteeg. Colman gaat spelen in een andere periode uit het leven van Elizabeth.

Colman ken je van series als The Night Manager en Broadchurch (een echte aanrader, die ook op Netflix te zien is) en is binnenkort ook in de bioscoop te zien in Kenneth Branaghs film Murder on the Orient Express. Dat de keuze op haar viel voor deze rol is niet vreemd. De 43-jarige Colman vertolkte de rol van het Britse staatshoofd eerder in de film Hyde Park on Hudson uit 2012.

Het tweede seizoen van The Crown is vanaf 8 december te zien op Netflix.Bron beeld: ITV


© Alles over Series

Lees ook