De beste koninklijke series on demand

series on demand

Aangezien we deze Koningsdag thuis vieren hebben we een fijne lijst series on demand met een koninklijk tintje samengesteld om deze Koningsdag geheel in stijl te vieren.

The Fresh Prince of Bel-Air – Amazon Prime Video
Will Smith, te zien als jonge tiener uit Philadelphia die naar zijn rijke familie in Californië wordt gestuurd, zodat hij weer op het “rechte pad” terecht komt en de ouderwetse normen en waarden leert waarderen.

The Crown – Netflix
Dit drama onthult de politieke rivaliteit en romantiek tijdens het bewind van Elizabeth II en de gebeurtenissen die de tweede helft van de 20ste eeuw vorm hebben gegeven. De eerste twee seizoenen hiervan waren ontzettend sterk, daarna maakt de serie een grote sprong in de tijd met een daarbij behorende cast. Dat is iets minder vonden wij, maar nog steeds het bingen waard.The Man in the High Castle – Amazon Prime Video
The Man in the High Castle is gebaseerd op de bekroonde roman van Philip K. Dich en geproduceerd door Ridley Scott (Blade Runner) en Frank Spotnitz (The X-Files). De serie schetst een wereld waarin de geallieerden de Tweede Wereldoorlog hebben verloren, Japan en Duitsland heersen over de Verenigde Staten. Met Rufus Sewell (John Adams), Luke Kleintank (Pretty Little Liars) en Alexa Davalos (Mob City).

Game of Thrones – Ziggo Series & Movies
De meeste van ons zullen wel bekend zijn met Game of Thrones, gebaseerd op de fantasyboeken ‘Een Lied van IJs en Vuur’ van George R. R. Martin. Het gaat over een machtsstrijd om de ijzeren troon tussen zeven verschillende adellijke families op het fictieve continent Westeros. Die strijd gaat er aan toe vol intriges en moorden.

The Last Czars – Netflix
Wie gek is op de geschiedenis van de Romanov-dynastie, moet deze serie zien. In zes delen wordt de kijker meegenomen in het verhaal van tsaar Nicholas II en zijn gezin. Hij is de laatste tsaar van Rusland, waar de titel dus naar verwijst. Het verhaal van een dynastie die driehonderd jaar regeerde, maar op verschrikkelijke wijze ten onder gaat.

Reign – Netflix
Deze serie draait om het bijzondere leven van Mary Stuart, die van 1542 tot 1567 koningin was van Schotland. Vandaar dat ze ook wel ‘Queen of Scots’ werd genoemd. Toen ze nog maar zes dagen oud was, werd ze al koningin. Maar dit is pas het begin van een leven vol bizarre gebeurtenissen.

Ben en Holly’s Kleine Koninkrijk – Amazon Prime Video
ook voor de kleintjes is er on demand een leuke serie namelijk Ben & Holly’s Kleine Koninkrijk. Holly, een jonge toverfee, moet nog leren hoe ze moet vliegen en haar magie werkt niet altijd zoals gewenst. Haar beste vriend, Ben de elf, heeft geen vleugels en doet niet aan toveren. Maar elfjes zijn erg goed in dingen maken – vooral speelgoed. Ze leven in het Kleine Koninkrijk, een klein landje waar bloemen en gras boven de hoogste gebouwen uitkomen.


© Alles over Series

Lees ook