Tobias Menzies wordt de nieuwe Prince Philip in ‘The Crown’

Tobias Menzies

Voor de makers van The Crown was het even zoeken maar ze hebben hem gevonden: de nieuwe Prince Philip. Hij wordt in seizoen drie en vier gespeeld door Tobias Menzies.

Na maanden zoeken hebben ze met Menzies eindelijk de juiste man gevonden voor deze rol. Als zijn gezicht je bekend voorkomt, is dat niet gek. Hij was de afgelopen paar jaar een van de meest hardwerkende acteurs in de televisiewereld. Sinds 2013 heeft hij in Black Mirror, Doctor Who, The Honourable Woman, The Night Manager, Game of Thrones. The Terror, Outlander en Catastrophe gespeeld. En zijn stem wordt gebruikt in Star Wars: Rebels. Een hele hoop dus!

Hij neemt de rol over van Matt Smith, die Prince Philip speelde vanaf 2016. Maar met het volgende seizoen springen we een paar jaar verder in de tijd. En dus worden alle acteurs vervangen. Menzies zal gezelschap krijgen op de set van Olivia Colman en Helena Bonham Carter. Helena zal Vanesse Kirby vervangen als Princess Margaret en Olivia gaat de koningin spelen. Het plan is om deze zomer weer te beginnen met de opnames van het nieuwe seizoen. Daar zijn een hele hoop mensen heel blij mee.The Crown is een Netflix Original serie en dan ook meteen een van de duurste series. Na twee seizoenen met deze nieuwe cast zullen er weer nieuwe acteurs moeten komen om een nog latere fase van de Windsors te portretteren. Schrijver van The Crown Peter Morgan hoopt dat Helen Mirren dan de rol Elizabeth wil spelen. Ze heeft namelijk eerder de rol gespeeld in het toneelstuk The Audience en de film The Queen, waar ze een Oscar voor won. Niet gek dus dat zij tegen die tijd de nummer 1 keuze zal zijn van Morgan.

Geschreven door: Charlotte van de Kant
Beeld: HBO


© Alles over Series

Lees ook