Gillian Anderson vertrekt na elf seizoenen X-Files

Gillian Anderson stopt met The X-Files

Gillian Anderson stopt met The X-Files na elf seizoenen haar personage Dana Scully te hebben gespeeld. De fans zijn overdonderd door het nieuws, maar nu heeft Anderson uitleg gegeven over haar plotselinge vertrek.

Het was even wachten op de verklaring van Anderson, maar nu is ze daar toch eindelijk mee naar buiten getreden. De actrice heeft de rol van Scully bijna 25 jaar gespeeld, dus het is logisch dat ze vooral gezien wordt als een van de gezichten van X-Files. Dit heeft haar echter niet gehinderd in het spelen van andere rollen. Onlangs speelde Anderson nog in Hannibal en American Gods, dus ze is het acteren (gelukkig) nog niet zat.

Wat wél de reden van haar vertrek is zei ze tegen Deadline op de Television Critics Association’s winter perstour: “Er zijn veel dingen die ik wil doen in mijn leven en carrière. Het is een uitzonderlijk karakter geweest, maar er zijn genoeg dingen te doen en ik wil niet vastzitten aan het doen van een ding.”Wat het extra zuur maakt voor de fans, is dat televisienetwerk Fox bevestigd heeft dat X-Files niet door zal gaan zonder Scully.

Na een comeback van de iconische serie is het dus ook alweer vrij snel weer voorbij met de pret. Voor de fans staat er dus maar een ding te doen: genieten van seizoen elf alsof het het laatste seizoen is, want dat is het ook. En hopelijk zien we Gillian Anderson dan weer in andere mooie rollen voorbij komen.

Geschreven door: Carlo Doodeman
Beeld: Fox


© Alles over Series

Lees ook