Week 3: De series die deze week van start gaan op TV

deze week van start gaan op tv

2018 is net twee weken onderweg, en we worden nu al verwend met zo veel nieuwe series! Voor wie nog graag ouderwets televisie kijkt en deze week behoefte heeft aan iets nieuws, is hier een kort overzichtje met nieuwe series waarvan je deze week kunt genieten!

Maandag
Wat verdien je?
22.15 NPO1
De makers van dit nieuwe BNNVARA-programma proberen in de vorm van een leuke quiz het taboe rondom salarissen te doorbreken – er zou niet langer geheimzinnig over gedaan moeten worden. In deze quiz worden de salarissen van de deelnemers vergeleken en wordt er gekeken naar de rechtvaardigheid van de hoogte ervan.

Lelijke eendjes
20.30 RTL5
In dit hulpprogramma kijken we mee met een aantal mensen die zich onzeker voelen over hun uiterlijk; of het nou door een slecht gebit, een te grote neus, of iets anders komt. Samen met Lieke van Lexmond en een team van medische specialisten gaan ze kijken of hun probleem te verhelpen valt, en wordt er gezorgd dat deze mensen weer van zichzelf kunnen houden.

Dinsdag
The Last Post
22.40 BBC First
The Last Post is een veelgeprezen nieuwe Amazon-serie die ons terugbrengt naar het door de Britten bezette Jemen van de jaren ’60. We maken kennis met kapitein Joe Martin en zijn vrouw Honor, twee Britten die naar Aden gestuurd worden om te helpen met het bedwingen van de dreigende opstand. Er wordt niet alleen aandacht besteed aan de grauwe realiteit van de oorlog, maar ook de soldaten en hun families worden met veel liefde weergegeven in deze spannende aanrader.

Woensdag
The Kettering Incident
21.00 BBC First
Combineer een typische Scandi-noir serie met Twin Peaks, gooi er een Australisch sausje overheen, en je komt uit op The Kettering Incident, een prachtige Tasmaanse thriller waarin de dokter Anna Macy probeert uit te zoeken hoe het kan dat twee jonge meisjes op precies dezelfde manier zijn verdwenen uit het dorpje Kettering. The Kettering Incident is echt weer zo’n lekkere serie waar je niks van begrijpt tot het klaar is, en weet fans al tijden zoet te houden met allerlei theorieën.Donderdag
Gunpowder
21.00 BBC First
Voor degenen die een zwaar Jon Snow-tekort hebben tijdens het lange wachten op Game of Thrones, is Gunpowder een welkome aanwinst. In deze driedelige historische serie kijken we mee met Kit Haringtons Robert Catesby, een katholieke rebel in de 17e eeuw die met zijn kompanen een plan aan het beramen is om het Britse parlement op te blazen met buskruit. Een leuk detail is dat Harington een directe afstammeling is van zijn personage.

Vrijdag
Unforgotten
20.40 op EEN
In deze spannende Britse crime drama kijken we mee met Cassie Stuart en Sunny Khan, twee detectives die samenwerken om oude misdaden op te lossen. Wanneer het lijk van een in 1976 verdwenen student teruggevonden wordt tijdens de sloop van een huis in Londen, zetten Sunny en Cassie alles op alles om de waarheid boven water te krijgen.

Geschreven door: Joppe Varkevisser
Beeld: BBC First, EEN


© Alles over Series

Lees ook