Killing Eve wint op BAFTA TV Awards

Killing Eve

Killing Eve was gisteren de grote winnaar op de BAFTA TV Awards uitreiking. De serie won een beeldje voor beste drama, beste actrice namelijk Jodie Connor en beste vrouwelijke bijrol: Fiona Shaw. De prijs voor beste miniserie ging naar Patrick Melrose, Benedict Cumberbatch won voor zijn rol als de gelijknamige hoofdpersoon ook de prijs voor beste acteur.

Het was voor Cumberbatch zijn eerste BAFTA TV Award, de drie nominaties die hij ontving voor zijn hoofdrol in Sherlock kon hij niet verzilveren.Ben Whishaw, bij het grote publiek vooral bekend als Q in de James Bond films, won de BAFTA voor beste mannelijke bijrol voor zijn rol in A Very English Scandal. Voor Whishaw was dit zijn tweede BAFTA hij won ook de prijs voor zijn rol in The Hollow Crown: Richard II.  De BAFTA voor A Very English Scandal was de enige nominatie die de serie met Hugh Grant in de hoofdrol kon verzilveren. De prijs voor beste internationale serie ging naar Succession, de dramaserie van HBO over een Murdochachtige familie van media magnaten.

Ook Killing Eve zou oorspronkelijk genomineerd zijn als beste internationale serie. Dit omdat de serie geproduceerd werd door BBC America, de Amerikaanse tak van de Britse publieke omroep. Echter besloot de jury mede vanwege de grote Britse invloed de serie toch te nomineren in de gewone categorieën.

Naast drama werd ook komedie geëerd op de BAFTA’s. Zo won Sally4Ever de prijs voor de beste komedieserie. De beste vrouwelijke actrice in een komedieserie was Sally Yates voor haar rol in There She Goes. Steve Pemberton pakte de mannelijke variant van die prijs voor Inside No 9. 

Naast de prijzen voor TV-series waren er ook nog andere prijzen uit te delen op de BAFTA’s. De volledige lijst kun je hier terugvinden. 

Beeld: BBC America/ Parisa Taghizadeh
Geschreven door: Max van der Heijden


© Alles over Series

Lees ook