Recap ‘Moordvrouw’ aflevering 6: Santos is overal

serie Moordvrouw

Na de heftige aflevering van vorige week waarin Liselotte werd vermoord, begint het deze week ook weer meteen spannend in de serie Moordvrouw. Fenna wil namelijk antwoorden, antwoorden op vragen die ze heeft voor Dries. Maar Dries vindt het niet een goed moment om te praten en wijst haar op de begrafenis van Liselotte. Daar zal hij met haar praten. Tijdens het gesprek komt Bram verslagen binnen, hij ziet er slecht uit maar stelt toch voor om gewoon te gaan werken. Lees hier wat er nog meer gebeurde in de Recap van de serie Moordvrouw van deze week.

Fenna en Evert vertrouwen Dries niet helemaal. En dat zou zomaar kunnen kloppen. Ik vertrouw hem ook niet. Dries is bezig met andere dingen. Dingen waar de rest niks van af weet en daar doet hij ook geheimzinnig over. Evert ondervraagd Dries: ‘Wat weet je van Santos?’ Dries is verbaasd dat hij ondervraagd wordt en ontkent dat hij hem kent. Volgens Fenna kent Santos hem wel.Santos ligt ondertussen op bed in een hotel en heeft een vrouw ‘besteld’, die hij later in de aflevering nog gaat gebruiken tegen Dries. Haar naam is Stella, ze moet van Santos Dries opvrolijken. Ze krijgt er veel geld voor aangeboden dus ze gaat akkoord.

Na een tijdje verlaat Santos het hotel in een rolstoel. Fenna, Bram en Evert staan hem op te wachten maar krijgen een telefoontje van Dries dat ze geen toestemming hebben voor een gewapende operatie. Net als Santos aan komt rijden in zijn rolstoel komt ook de politie aan en arresteert Bram, Fenna en Evert omdat ze een wapen bij zich hebben. Fenna heeft Santos recht in zijn ogen aangekeken en weet nu hoe hij eruitziet.

Dan is het tijd voor de begrafenis van Liselotte. Haar zoontje legt een zelfgemaakte tekening bij haar neer, heel aandoenlijk. Ze ligt in een houten kist met witte kleding aan. Dries is ook aanwezig en daarom Stella ook. Ze geeft hem haar kaartje. Fenna heeft alles gezien. Bram, Fenna, Evert, Dries en Bo nemen als laatste afscheid van Liselotte. Fenna blijft achter: ‘We zitten hem op de hielen lieverd. Ik hem heb gezien. Ik weet wie het is’ Dries laat later het kaartje zien die hij heeft gekregen. Ze bedenken al meteen dat Santos haar gestuurd zou moeten hebben. Dus moet Dries een afspraak met haar maken.

Evert, of nu even Emiel, belt met Naomi. Hij wil haar graag zien. Hij gaat ’s avonds naar haar concert. Daar zit ook haar vader. Hij moet naast hem gaan zitten. Ze praten een beetje maar er gebeurt niks. Ondertussen vindt de politie Ronald Dick, hij ligt dood in het bos. Hier gaan Evert, Dries en Fenna later nog last van krijgen.

 

Nu Dries gevaar loopt mag hij bij Fenna blijven slapen. Bij Fenna thuis belt Dries naar Stella, ze zegt dat ze in club input is. Dries wil liever op een rustige plek afspreken maar Stella wil de club niet verlaten dus zegt ze dat hij maar een andere keer moet terugbellen. Dries laat het er niet bij zitten en stuurt Bram en Fenna naar de club. Ondertussen in de club is Stella uitbundig aan het dansen. Santos houdt alles in de gaten door middel van videobeelden. Hij ziet dat Fenna en Bram naar binnen gaan. Diezelfde avond blijft Dries niet in het huis van Fenna. Hij is op een afgelegen plek de boksen aan het verbranden. Weer zo geheimzinnig.

Bram en Fenna hebben Stella gevonden en Santos ziet dat, hij gooit alle knoppen van de muziek omhoog. Bo houdt van een afstand alles in de gaten en ziet dat er iets mis is. Ze schreeuwt nog dat iedereen daar weg moet. Ineens klinkt er een hele harde piep. De hele zaal is in paniek. Santos geniet ervan. Bo is binnen in het systeem gekomen van Santos en draait de volumeknoppen weer omlaag. Santos raakt in paniek omdat zijn plan dreigt te mislukken. Hij sluit de deuren. Er ontstaat flinke paniek. Gelukkig komt Dries ze helpen met de politie, ze breken de deuren open. Als ze naar buiten komen ligt Stella in de armen van Bram, bewusteloos. Fenna begint haar te reanimeren. Maar het heeft al geen zin meer. Stella is overleden.

Evert komt naar buiten met Naomi na haar concert, daar wordt hij aangehouden voor de moord op Ronald Dick. Daarna worden Dries en Fenna ook aangehouden. Bram is onderweg naar Santos maar eenmaal daar is Santos verdwenen. Een en al drama. En dat is wel kenmerkend voor dit seizoen. Het is allemaal wel heel heftig en dat maakt dat het veel minder realistisch is dan eerder seizoenen. Dat vind ik jammer. Het is allemaal net te overdreven.

Benieuwd hoe het afloopt met Santos en Dries? Volgende week zijn we weer terug met een nieuwe Recap van de serie Moordvrouw!

Geschreven door: Charlotte van de Kant
Beeld: RTL, Youtube
Wil je beginnen met de serie Moordvrouw kan je ook de eerdere seizoenen kijken bij Videoland. Kijk hier voor andere Recaps op Alles over Series.


© Alles over Series

Lees ook