Nieuwe teaser van ‘Agents of S.H.I.E.L.D’

Wie wordt de nieuwe Destroyer of Worlds? Dat is de grote vraag in de volgende aflevering van Agents of S.H.I.E.L.D, waarin Daisy en Ruby allebei hun lot tegemoet gaan.

In de eerste helft van seizoen 5 is het S.H.I.E.L.D-team gevangen in een dystopische toekomsttijdlijn. Daar leren ze dat Daisy de aarde heeft verwoest met haar superkrachten. Daisy staat dus bekend als de ‘Destroyer of Worlds’, een titel waar de S.H.I.E.L.D-held niet echt trots op is. S.H.I.E.L.D is nu terug in deze tijd en doet er alles aan om de toekomst te veranderen die onvermijdelijk lijkt te zijn. In de nieuwste aflevering ‘Rise and Shine’ ontdekte Coulson de snode plannen van Hydra. Het project heet ‘Destroyer of Worlds’.Maar is Daisy echt de Destroyer of Worlds? Of is het Ruby, de meedogenloze dochter van General Hale? Ruby is verwekt – door kunstmatige inseminatie – om de rol van Destroyer op zich te nemen. Dat kan nooit goed gaan, want Ruby is opstandig, en lijkt eigen plannen te maken. In de vorige afleveringen zagen we dat Ruby zich verzette tegen haar moeder samen met Strucker. Toen Hale haar dochter vroeg wat ze aan Strucker had verteld, zegt ze: “de waarheid.” De promo geeft aan dat Ruby haar plan eindelijk gaat uitvoeren. We zien haar zelfs vechten tegen de Absorbing Man.

Coulson is gevangen genomen, dus S.H.I.E.L.D zit zonder leider. In seizoen 4 werd al gehint dat Daisy de opvolger van Coulson is, en de promo laat zien dat haar tijd is aangebroken. Het past goed in haar karakterontwikkeling, en aangezien Coulson dood gaat is de kans groot dat we haar in seizoen 6 terug zien als leider van S.H.I.E.L.D.

Maar Daisy zal het moeilijk krijgen in haar nieuwe positie. Nu dat de agenten van S.H.I.E.L.D hun toekomst hebben gezien worden ze onvoorzichtig. Yo-Yo weet dat ze de toekomst gaat meemaken, en haar nieuwe cybernetische armen maken haar sterker. De kracht van haar armen en haar snelheid is een gevaarlijke combinatie, en zeker bij een vrouw die gelooft dat ze niet gedood kan worden. Maar ze is niet de enige die denkt dat ze onsterfelijk is. Nu dat Simmons weet dat Deke haar kleinzoon is, is ze er ook van overtuigd dat ze niet dood kan gaan. Ze moet namelijk eerst nog haar dochter krijgen. Het is best mogelijk dat ze al zwanger is (ze heeft al overgeven), dus dat deel van de toekomst is dan al aan de gang.

In deze teaser van Agents of S.H.I.E.L.D is ieder geval duidelijk dat Daisy veel moet gaan leren in korte tijd.

Geschreven door: Rosa Boland
Beeld: ABC


© Alles over Series

Lees ook