De nieuwe Netflix Original series om naar uit te kijken in 2018

Lightningverse

Nieuw jaar, nieuwe series! Ook in het nieuwe jaar laat Netflix ons uiteraard niet in de steek: er staan een heleboel mooie series klaar. Zo natuurlijk ook weer een paar nieuwe Netflix Original series. Hier alvast een lijstje zodat je weet wat je absoluut niet mag missen. Bring on 2018!

Black Lightning
Vanaf: 17 januari
Een Amerikaanse superheldenserie die gebaseerd is op het personage Black Lightning, die eigenlijk al met pensioen is. De omstandigheden zitten echter behoorlijk tegen en de gepensioneerde held moet toch weer van zijn superkrachten gebruik gaan maken om het kwaad tegen te gaan.Altered Carbon

Altered Carbon
Vanaf: 2 februari
300 jaar van nu is de menselijke geest inmiddels helemaal gedigitaliseerd en daardoor is het mogelijk om deze van lichaam naar lichaam te verplaatsen. Dit biedt de mogelijkheid tot het eeuwige leven en doodgaan is niet langer permanent. Hoofdpersoon en soldaat Kovacs (Joel Kinnaman) moet een mysterieuze moord zien op te lossen wil hij kans maken om verder te leven in een nieuw lichaam.

Trailer van Seven Seconds

Seven Seconds
Vanaf: 23 februari
Een Afro-Amerikaanse tiener wordt per ongeluk ernstig verwond door een politieagent in Jersey City. De gemoederen lopen hoog op in de stad en er breken verschillende rassenrellen uit. Wat is precies de waarheid en wat niet? Dit blijkt moeilijk uit elkaar te houden. Er wordt geprobeerd het ongeluk te verbergen en een enorme rechtszaak volgt, terwijl de moeder van de tiener (Regina King) rouwt. Deze serie is gemaakt door Veena Sud, die ook de bekende en vooral spannende serie ‘The Killing’ heeft gemaakt. Dat belooft dus spannend te worden!

Everything Sucks!
Vanaf: onbekend
In deze ouderwetse/90’s getinte serie volgen we twee verschillende groepjes schoolkinderen in het Amerikaanse Oregon. Beide groepjes bestaan uit buitenbeentjes: de audiovisuele club en het toneelclubje. Beide clubjes proberen met man en macht volwassen te worden, maar hoe goed gaat dat ze af?

Dogs of Berlin
Vanaf: onbekend
Fan van de Duitse serie Dark op Netflix? Dan is dit weer een Duitse topper voor je. Twee Berlijnse rechercheurs kunnen het niet zo geweldig met elkaar vinden maar zullen gedwongen moeten samenwerken. Na een politieke moord komen de twee in strijd met de onderwereld, die er alles aan doet om ze neer te halen. Aan welke kant van de wet staan de detectives eigenlijk?

Kiss me First
Vanaf: onbekend
De eenzame Leila ontmoet een meisje online tijdens het spelen van videospelletjes. Ook in het echte leven raken ze goed bevriend. Tess blijkt een feestbeest met een groot geheim. Als Tess opeens spoorloos verdwenen blijkt te zijn neemt Leila online haar identiteit aan om erachter te komen wat er met haar vriendin aan de hand kan zijn, waarbij ze al snel verwikkeld raakt in mysterieuze situaties.

Maniac
Vanaf: onbekend
Deze serie wordt ook wel een dark-comedy genoemd. Twee psychische patiënten in een instelling leven met één been in het echte leven en één been in hun eigen fantasiewereld. Met onder andere Emma Stone, Jonah Hill en Justin Theroux belooft dit een hele goede te worden.

The Umbrella Academy
Vanaf: onbekend
Een familie van superhelden is in de loop van de tijd enigszins ontspoort en uit elkaar gegroeid maar moet door een tal van situaties weer bijeen komen: de mysterieuze dood van de vader des huizes, de wereld dreigt ten onder te gaan en nog vele andere problemen die zich aandienen.

The Ballad of Buster Scruggs
Vanaf: onbekend
In The Ballad of Buster Scruggs krijgen we zes verschillende verhalen uit het wilde westen te zien, elk verteld door de topfilmmakers Joel en Ethan Coen (Coen Brothers). Waar de verhalen exact over zullen gaan is nog even afwachten, maar met deze producenten kan het eigenlijk niet misgaan. En voor de liefhebber: ook James Franco is in de afleveringen te zien.

Safe
Vanaf: onbekend
Safe is gebaseerd op een verhaal van de bekende Amerikaanse schrijver Harlan Coben. Naast dat het verhaal dus van een grote schrijver komt is er ook een bekende acteur gestrikt voor de hoofdrol: Michael C. Hall. We kennen Hall natuurlijk van zijn rol als Dexter in de gelijknamige serie van acht seizoenen. In Safe speelt hij een weduwnaar met twee dochters die kinderchirurg is. Een plotse moord en verdwijning brengt veel verwarring en vooral veel spanning met zich mee..

Geschreven door: Britte van Erven
Beeld: Netflix, Berlinale, La La Land

 


© Alles over Series

Lees ook