Recap: ‘Riverdale’ S02E07: Aanloop naar de Dag des Oordeels…

Riverdale

Het was even wachten, maar deze week was het weer zover: een nieuwe aflevering van Riverdale! De Amerikaanse serie is enorm populair en er werd door ongeduldige kijkers dan ook steen en been geklaagd dat de nieuwe aflevering even op zich liet wachten. Maar er is wel meteen geruststellend nieuws: vanaf nu komt er weer elke week een aflevering online.

Let op, spoilers! De aflevering begint een beetje anders dan anders. In beeld verschijnt tekst die word voorgelezen, wat klinkt als een soort grimmige nieuwslezer. De beruchte Black Hood geeft Riverdale nog 48 uur de tijd om te bewijzen dat ze géén zonderaars zijn. De aflevering blijkt uit drie verschillende delen te bestaan, wat ook nieuw is. Het eerste deel volgt Archie en Jughead. En jawel, het was te verwachten, ze komen weer in de problemen samen. Ik was het even vergeten maar het moest een keer gebeuren natuurlijk: Penny Peabody komt haar schuld inlossen bij Jughead. Zijn vader FP had hem al gewaarschuwd voor de louche advocate van motorclub The Serpents, en inderdaad, belofte maakt schuld.

Volgens Penny ligt FP in de gevangenis gewond op de ziekenboeg en is er geld nodig om hem vrij te krijgen. Dat geld kan verdiend worden door als drugskoerier een kist met ‘pancake mix’ te vervoeren dus de jongens gaan direct aan de slag. Een klapband: Jughead en het pakket liften met een engerd mee naar Greendale. Terwijl Archie op de monteur wacht ziet hij een hert oversteken in de mist (aan aardig wat mist nooit een gebrek in Riverdale). De vacht van het dier is besmeurd met iets dat bloed lijkt en met flink wat special effects werpt het dier een blik op Archie en stapt dan rustig verder. Wat heeft dit te betekenen? Er wordt verder geen duiding meer aan gegeven, dus wie weet in een volgende aflevering? Later weten de jongens het pakket af te leveren bij een nogal merkwaardig stel: een oma in een rolstoel die geduwd wordt door een vent in uniformachtig pak met een zonnebril. Als je Riverdale een beetje kent, kun je het al raden: zo makkelijk komen de twee vrienden er niet vanaf. Penny heeft videobeelden van de jongens met de kist en dwingt ze om vaker koerier te zijn.Deel twee gaat over Josie. De pussycat denkt gestalkt te worden door Chuck, die tot nu toe aardig wat vrouwonvriendelijk gedrag heeft laten zien. Na wat overtuiging van Chuck dat hij écht veranderd is belanden ze toch op een date bij Pop’s (al mag het van Josie absoluut geen date heten) en hebben ze het gezellig samen. Als blijkt dat Josie daarna nog steeds gestalkt word en ze Chuck alsnog de schuld geven kan ik me wel voor mijn hoofd slaan: hij is het overduidelijk niet dames! En wat zit die conciërge steeds zo enorm creepy te kijken? Even later zien we de altijd lieftallige Cheryl Blossom vredig tekenen op de bank. Die tekening lijkt wel verdacht veel op de tekening op het dreigement aan Josie.. Wacht eens.. Cheryl?!. Dacht je net dat Cheryl misschien tóch te vertrouwen was maar helaaaas, hadden we kunnen weten natuurlijk!

Het derde en laatste deel. Ik snap het praktisch nut van de verhaallijnen in aparte delen nog niet helemaal. Normaal loopt het gewoon door elkaar heen. We volgens Betty en Veronica. Betty heeft in haar hoofd gehaald dat Sheriff Keller mogelijk de beruchte Black Hood is maar Veronica denkt dat hij een affaire heeft. Veronica gaat voor de gelegenheid bij Kevin logeren om te onderzoeken wat zijn vader (die flink gespierd blijkt overigens) allemaal uitspookt maar ziet niks verdachts. Uiteindelijk besluiten ze hem te volgen wanneer hij ‘s nachts weggaat en ze spotten hem bij een motel met een vrouw. Shock! Het blijkt burgemeester McCoy te zijn! De aflevering eindigt met een cliffhangertje: The Black Hood belt naar Pop’s restaurantje: ze zijn allemaal zondaars en de Dag des Oordeels is aangebroken..

Hoe het verder gaat zien we volgende week weer op Netflix

Geschreven door: Britte van Erven
Beeld: Netflix


© Alles over Series

Lees ook