Recap ‘Riverdale’ S02E08: Een heftig feestje

aflevering van Riverdale

We zaten er met z’n allen weer klaar voor deze week: de nieuwste aflevering van Riverdale. Onze ‘Archiekins’ viel meteen met de deur in huis en zei ‘I love you’ tegen Veronica, wat flink wat ophef veroorzaakte gedurende deze aflevering. Leuk om te horen zou je denken, maar Veronica werd behoorlijk benauwd van zo te zien en kon het niet terugzeggen. De tortelduifjes leggen de kwestie beiden voor aan hun ouders, die zeggen dat ze er niet te veel mee moeten zitten.

En dan is er natuurlijk nog de mysterieuze kwestie rond de Riverdale Reaper en de Black Hood. Wéér zien we die creepy congierge, ditmaal ‘per ongeluk’ glurend naar Cheryl en Josie in de kleedkamer (waar Cheryl nog steeds met man en macht Josie probeert in te palmen). Archie en Veronica zijn door Betty en Jughead op onderzoek uitgestuurd en komen erachter dat er één overlevende was bij de moordpartij van de Riverdale Reaper. Na wat speurwerk komen ze erachter wie dit is: de creepy congierge! Verklaart een hoop. Of toch niet… Archie heeft de Black Hood natuurlijk recht in de ogen gekeken bij de schietpartij en weet het zeker: de conciërge is niet de schutter.

Jughead is in zijn nopjes: FP komt vrij. En dan wel met de mededeling dat hij het leven als Southside Serpent achter zich wil laten. Goed nieuws, maar Jughead is ondertussen net iets te veel fan geworden van de Serpents. FP wil zijn leven beteren en gaat aan de slag in de bediening bij Pop’s restaurantje. Nogal een verschilletje: van boevenlook naar brave serveeroutfit. De altijd lieve Cheryl mikt even opzettelijk een milkshake van tafel zodat FP het moet opruimen maar de beste man laat zich niet kennen en blijft netjes.Samen met Betty organiseert Jughead een feestje met de Serpents om te vieren dat FP met ‘pensioen’ gaat. Betty is ondertussen ook tot de conclusie gekomen dat haar Juggy nogal met de Serpents bezig is en denkt: dat wil ik ook. Het wordt een beregezellig feestje en Archie en veronica doen een duetje samen. Het ‘I love you’ fiasco blijkt Veronica echter toch niet lekker te zitten en na een paar veelbetekenende ongemakkelijke blikken over en weer tijdens de emotionele song rent ze abrupt van het podium af. Even galant als altijd rent Archie achter haar aan. Betty grijpt haar kans en stapt onaangekondigd het podium op. Leuk, ze kan nog goed zingen ook! Trekt ze nou haar kleren uit? Ja hoor, eenmaal gestript tot een kittig pakje komt zelfs de paaldanspaal eraan te pas. Ze ziet er prachtig uit maar het is toch even schrikken om brave Betty zo opeens zo badass te zien doen. Aan Jugheads gezicht te zien is hij er niet zo blij mee dat ze een showtje weggeeft en daarmee geaccepteerd wordt door de Serpents. FP heeft nog een verassing aan te kondigen: hij gaat tot ieders verbazing toch maar niet met pensioen.

De aflevering eindigt uiteraard met een beste dosis drama. Betty en Jughead duwen elkaar weer eens weg. Is het nu uit of…? Archie en Veronica nemen ook nogal pijnlijk afscheid. Is dat dan ook uit?! Tot slot zien we Archie en Betty, die naast elkaar wonen en op elkaars slaapkamer uitkijken, nog een romantische blik op elkaar werpen. Zou die oude romance dan toch weer opbloeien?

Hoe het verder gaat zien we volgende week weer in een nieuwe aflevering van Riverdale op Netflix

Geschreven door: Britte van Ervan
Beeld: Netflix


© Alles over Series

Lees ook