Is deze theorie over ‘Riverdale’ waar?

Riverdale theorie

Er wordt op het internet zoals gewoonlijk weer druk gespeculeerd over de midseason finale van Riverdale. Fans vinden de ontknoping tegenvallen en theorieën worden aan de lopende band bedacht. Verklapt showbedenker Roberto Aguirre Sacasa nou op twitter dat sommige fans met hun Riverdale theorie het inderdaad bij het rechte eind hebben?

SPOILERS na het beeld.De Riverdale fans onder ons zullen het er hoogstwaarschijnlijk mee eens zijn: die grandioze onthulling over de Black Hood waar we het hele eerste deel van seizoen 2 op hebben zitten wachten was teleurstellend. Tuurlijk, het zou logischerwijs kunnen dat de schoolconciërge, meneer Svenson, de dader van al het kwaad is. Menig fan is echter van mening dat het er té dik op lag en dat de onthulling dus tegenviel.

We hebben meneer Svenson het hele eerste deel van het seizoen stiekempjes op de achtergrond her en der zien meegluren en meeluisteren bij de gesprekken van onze vrienden Archie, Veronica, Betty en Jughead. Dat deze man er een paar uitstekende afluistertechnieken op heeft nagehouden mogen we dus wel aannemen. We hebben gezien dat Svenson het niet makkelijk heeft gehad: als kind werd de rest van zijn familie op gruwelijke wijze vermoord door de Riverdale Reaper. Hij wees de verkeerde persoon aan als dader en deze man werd door dorpsgenoten van kant gemaakt. Onder andere oma Blossom was zou hierbij betrokken zijn geweest. Svenson zou kampen met een ondraaglijk schuldgevoel. Riverdale moest boeten voor zijn daden met het bloed van zonderaars. Toch is er behalve dat feit verder weinig reden om aan te nemen dat hij inderdaad degene is die de stad lange tijd geterroriseerd heeft en daarnaast, niet te vergeten, Archie’s vader Fred Andrews heeft neergeschoten.

De theorie die voornamelijk geopperd wordt is dat de Black Hood nog gewoon ‘Alive and Well’ is. Dat zou betekenen dat conciërge Svenson zich voordeed als de beruchte Black Hood maar het niet was. Zoals je eerder op Alles over Series hebt kunnen lezen werd al bekend dat het tweede deel van het seizoen dieper in zal gaan op de onderlinge verhoudingen en de relaties van de inwoners van Riverdale. Ook zal ingezoomd gaan worden op het leven op school en de situaties die zich daar voordoen. Je zou denken dat er dan minder plek is voor een moordzuchtige Black Hood. Bedenker van de show Roberto Aguirre Sacasa licht een tipje van de sluier op op twitter: een foto van Betty met als bijschrift ‘Als de Black Hood dood is, wie is er dan boven? Hint: het is niet Chic. Nog 15 dagen tot de nieuwe aflevering van #Riverdale’. Chic is het nog onbekende broertje van Betty, gespeeld door Hart Denton, die in het tweede deel van het seizoen zijn intrede zal maken. Als hij het niet is, is de Black Hood dan wel dood?

Het zou dus goed kunnen dat we op het verkeerde spoor gezet worden met al die gemixte signalen. De laatste scène van de afgelopen aflevering laat ons namelijk zien dat Betty druk bezig is met het verbranden van alles wat met de Black Hood te maken heeft. Of toch niet alles? De welbekende zwarte bivakmuts die ze van hem gekregen heeft, toch wel het topstuk uit haar collectie, wordt merkwaardig genoeg bewaard. Kan Betty haar belager gewoon niet loslaten omdat hij veel impact op haar gemaakt heeft of is er iets anders aan de hand? Dit zou natuurlijk een heleboel kunnen betekenen, maar fans hebben er al een verklaring voor bedacht. Zou Betty het personage van de Black Hood aannemen in de komende afleveringen?

Geschreven door: Britte van Erven
Beeld: Netflix


© Alles over Series

Lees ook