Netflix kijktip: Bodyguard

Bodyguard

Hij staat al een tijdje online, maar als je hem nog niet hebt gezien is dit het moment om toch maar eens aan Bodyguard te beginnen. Deze spannende serie van de BBC was in Groot-Brittannië al een tijdje een hit en is sinds oktober ook op Netflix te zien.

De getraumatiseerde oorlogsveteraan David Budd (Richard Madden) is na het dienen in Afghanistan en Irak terug in Londen. Aan zijn tijd in de oorlog heeft hij PTSS overgehouden en daar geeft hij de politici de schuld van. Terug in zijn eigen land komt Budd gelijk in actie en voorkomt een grote aanslag op het Verenigd Koninkrijk. Door zijn heldendaad wordt hij gelijk gepromoveerd tot persoonlijke lijfwacht van de Britse minister van Binnenlandse Zaken, Julia Montague. Ze kunnen elkaar echter niet uitstaan, Montague steunt de oorlogen aan de andere kant van de wereld.Maar je weet wat ze zeggen, opposites attract, de twee krijgen een relatie met elkaar. De terroristische dreiging blijft en er ontstaat een schimmig spel. Ook in Bodyguard blijkt maar weer dat niemand te vertrouwen is, er lijkt een mol actief te zijn binnen de Britse antiterreureenheid. Voorlopig moeten het met zes afleveringen doen. Maar Richard Madden heeft aangegeven open te staan voor een vervolg, fingers crossed. Tot die tijd pakken wij de popcorn erbij en doen het eerste seizoen van de spannende serie nog eens dunnetjes over.

Geschreven door: Rosemarijn Zandt
Beeld: Netflix, BBC


© Alles over Series

Lees ook