‘House of Cards’ stopt na beschuldigingen rond Kevin Spacey

House of Cards stopt

Het zesde seizoen van Netflix serie House of Cards stopt ermee en zal tevens het laatste worden. Het nieuws hiervan kwam nadat hoofdrolspeler Kevin Spacey afgelopen maandag werd beschuldigd van aanranding door Star Trek: Discovery– acteur Anthony Rapp.

Rapp vertelde maandag in een interview met Buzzfeed dat hij op 14- jarige leeftijd samen met Spacey op Broadway te zien was. Hij werd uitgenodigd voor een feestje bij de toen 26- jarige acteur thuis. Omdat er alleen volwassenen waren, verveelde Rapp zich en besloot hij in de slaapkamer tv te kijken. Toen het na middernacht was, kwam hij erachter dat de andere gasten weg waren gegaan. Hij vertelde hoe Spacey hem optilde op de manier waarop een bruidegom zijn bruid over de drempel draagt en hem neerlegde op het bed. Daarna ging Spacey bovenop de jongen liggen en maakte hij seksuele avances. Rapp wist zich los te wurmen en verliet de woning.

Spacey heeft via Twitter zijn excuses aangeboden voor het voorval en zei zich het voorval met Rapp niet te kunnen herinneren. Hij gaf aan heel erg dronken te moeten zijn geweest om zoiets te doen. In dezelfde verklaring kwam Spacey uit de kast als homoseksueel. Dat is opmerkelijk aangezien Spacey in het verleden altijd aangaf niet in een hokje gestopt te willen worden en vond dat zijn seksualiteit niemand aanging. Het feit dat hij nu zijn moment kiest om uit de kast te komen, is dan ook niet bepaald goed ontvangen in Hollywood.Net als bij Harvey Weinstein lijkt dit ook pas het begin van meerdere aantijgingen. Er is al een ander die zegt dat een familielid door Spacey is aangerand en er zijn geruchten dat er meer zullen volgen. Spacey werd dit jaar gezien als een Oscar- kandidaat voor zijn rol in Baby Driver. Maar op die nominatie zal hij niet hoeven te rekenen. Hoewel een woordvoerder van Netflix meldt dat de beslissing over het eindigen van House of Cards al maanden eerder is genomen en niets te maken heeft met de beschuldigingen rond Spacey, is de timing natuurlijk veelzeggend.

“Media Rights Capital en Netflix zijn diep verontrust door het nieuws rond Kevin Spacey”, zeggen Netflix en House of Cards-producent Media Rights Capital in de gezamenlijke verklaring. “Als reactie zijn we met zijn allen in Baltimore samengekomen om onze cast en crew ervan te verzekeren dat ze zich nog steeds veilig kunnen voelen en dat ze onze steun hebben.Kevin Spacey is op dit moment niet aanwezig op de set, zoals dat al eerder in het opnameschema opgenomen was.”

Beeld: Netflix


© Alles over Series

Lees ook