Nieuwe kapitein voor seizoen 2 van ‘Star Trek: Discovery’

seizoen twee van Star Trek: Discovery

Een ruimteschip zonder kapitein zal onmogelijk een reis kunnen voltooien, dus moest er hard worden gezocht naar een geschikte vervanger voor die van de Discovery. Aan het einde van het eerste seizoen overleed de huidige kapitein van het schip, kapitein Lorca en heeft de bemanning geen leider meer. Voor seizoen twee van Star Trek: Discovery is nu bekend dat Anson Mount de rol van kapitein Christopher Pike op zich zal nemen!

Mount is geen onbekende in de wereld van TV-series. Hij speelde onder andere in Hell on Wheels en Inhumans. Laatstgenoemde serie wacht nog op een verlenging (of beëindiging), maar aangezien een grote naam uit de serie plots een andere grote rol op zijn naam krijgt, ziet het er niet goed uit voor Inhumans.

Voor Star Trek: Discovery betekent het wel goed nieuws, aangezien het ruimteschip weer een kapitein heeft. En niet zomaar één, want wie bekend is met alles rondom het Star Trek universum, weet dat de naam Christopher Pike een bekende is. De beste man is namelijk de voorganger van kapitein Kirk! In de Star Trek films (geregisseerd door J.J. Abrams) werd de rol van Pike vertolkt door Bruce Greenwood, maar in de serie is nu dus gekozen voor Anson Mount.Eén van de grote, onbeantwoorde vragen waar kijkers na het eerste seizoen mee zaten, is nu dus beantwoord. Een andere vraag, die zo mogelijk nog belangrijker is, is dat nog niet. Namelijk wanneer seizoen twee eindelijk te zien zal zijn. Eén van de makers van de serie, Alex Kurtzman, had al aangegeven dat het tweede seizoen ‘op zijn vroegst in 2019 zal verschijnen’. Aangezien de serie flink wat die-hard Star Trek fans tevreden moet houden, willen de makers geen gehaaste beslissingen nemen. Daarom is er voor gekozen om rustig de tijd te nemen om het script en de cast op orde te krijgen, voordat over wordt gegaan tot het filmen van het tweede seizoen.

Geschreven door: Richard Verweij
Beeld: Netflix


© Alles over Series

Lees ook