Kevin Spacey definitief uit ‘House of Cards’

Spacey is definitief uit House of Cards

Het leek even alsof het zesde seizoen van House of Cards nog afgemaakt zou kunnen worden zoals de schrijvers het voor ogen hadden, maar het kaartenhuis is in elkaar geklapt voor Kevin Spacey. Netflix heeft namelijk de banden met hem verbroken en Spacey is definitief uit House of Cards.

Het begon allemaal afgelopen maandag toen Spacey werd beschuldigd van aanranding door Star Trek: Discovery– acteur Anthony Rapp. Hij vertelde Buzzfeed dat dit op 14- jarige leeftijd plaats had gevonden. Netflix legde de opnames van House of Cards na dat nieuws tijdelijk stil en liet weten dat het zesde seizoen het laatste zou worden. Maar toen volgden steeds meer mannen, die door Spacey zouden zijn aangerand en zelfs verkracht. Voor Netflix decision time en ze besloten niet meer verder met Spacey in zee te willen. Ze cancelden een film die ze met hem gingen maken en hij zal ook niet langer in House of Cards van de serie te zien zijn.SPOILERS! Maar wat betekent dit voor de serie? Op dit moment heeft Netflix de serie even op pauze gezet om te kijken hoe ze verder gaan. Voor de makers een geluk dat ze seizoen 5 eindigden met Claire in het Witte Huis, die Frank buitenspel had gezet. Maar ja laten we eerlijk zijn, een serie rond Claire is bloedsaai. Niet voor niets waren de laatste paar seizoenen minder interessant en spannend. Uiteindelijk draaide het toch om Frank en diens manipulatieve personage.

Misschien kan een nieuwe politieke opponent de boel nieuw leven inblazen voor het nieuwe seizoen. Maar Frank zal dus hoogstwaarschijnlijk het loodje hebben gelegd als de eerste aflevering begint. Wellicht is het nu dan maar wachten op de spin- offs die zullen volgen.


© Alles over Series

Lees ook