Week 9: De series die deze week van start gaan

op tv

Week negen is een week van beloning na het lange wachten! Met onder andere de start van nieuwe seizoenen van Dokter Deen, De slechtste chauffeur van Nederland en Dreamschool is het een week vol spektakel. En het twaalfde seizoen van Flikken Maastricht maakt de week helemaal af! Lees hier wanneer deze te zien zijn welke nieuwe series er nog meer allemaal van start gaan op tv.

Maandag 26 februari
Eindelijk Thuis
21.15 NPO 1

Eindelijk Thuis is een nieuw programma van de NCRV, waarbij adoptiekinderen opzoek gaan naar hun identiteit in hun land van herkomst. Presentator Daan Nieber reist met het adoptiekind en één adoptieouder in zes afleveringen door onder andere Colombia, Suriname en Indonesië. Hoe zag de plek eruit waar ik vandaan kom? Wat was ik geworden zonder adoptie? In Eindelijk Thuis zoeken de geadopteerden naar antwoorden.

Dream School
20.30 NPO 3

In het tweede seizoen van Dream School probeert presentatrice Lucia Rijker opnieuw een groep jongeren tussen de 16 en 23 jaar alsnog te helpen aan een succesvolle schoolcarrière. Wegens wisselende redenen is het de groep jongeren in het reguliere onderwijs niet gelukt te slagen. Een aantal bekende Nederlanders probeert ze te motiveren en te inspireren, maar het is natuurlijk niet voor niks dat deze groep erbuiten gevallen is. Ben je ook benieuwd hoe Eva Jinek, Ferry Doedens of Jeroen Spitzenberger voor de klas staat?Masterchef UK
22.00 BBC 1

Aankomende week gaat met Masterchef UK ook weer één van de populairste Engelse series van start. Verschillende koks proberen in de voetsporen te treden van Saliha Mahmood-Ahmed, die het programma in 2017 won. In de veertien afleveringen dagen de presentatoren John Torode en Gregg Wallace de deelnemers uit om hun culinaire hoogstandjes te laten zien. De winnaar krijgt een trofee mee naar huis en mag zich masterchef 2018 noemen!

Dinsdag 27 februari
De slechtste chauffeur van Nederland
20.30 RTL 5

Uniek bij het nieuwe seizoen van De slechtste chauffeur van Nederland is natuurlijk dat er bekende Nederlanders in de auto stappen om hun rijkunsten, of eigenlijk hun onkunde, te vertonen. Onder andere Henk Westbroek, de Dolly Dots en Gerda Havertong laten zien wat zij ervan bakken. Presentator John Williams gaf op radio 538 in De Coen en Sander Show alvast een voorproefje: ‘’Het is een leuk groepje. Er zitten mensen bij die nooit achteruit rijden. En iemand gaat flippen omdat ze de snelweg op moet. Die persoon gaat stilstaan op de snelweg. Het is echt bar en boos en best eng om mee te maken.”

Married At First Sight
20.30 RTL 4

Het blijft een bijzonder fenomeen: je levenspartner krijgen op basis van wetenschappelijk onderzoek. Presentator Peter van der Vorst zoekt ook in het derde seizoen van Married At First Sight uit hoe drie deskundigen de ruim 800 aanmeldingen van mannen en vrouwen aan elkaar hebben weten te koppelen op hun fysieke en biologische kenmerken. De experts hebben er alles aan gedaan om dit jaar wél een succesvolle homomatch te creëren.

Ellie op patrouille
21.25 NPO 1

Dat je als politieagent vreselijke gebeurtenissen kunt treffen is natuurlijk logisch, maar dat geldt niet alleen voor de politie in Nederland. Om te zien hoe het er wat betreft veiligheid en opsporing in het buitenland aan toe gaat loopt politieagent en woordvoerster Ellie Lust mee met haar buitenlandse collega’s. Voor het programma van de AVROTROS treft zij onder andere de Colombiaanse drugshandel, kinderprostitutie in Kenia en treft zij de vele daklozen in het Amerikaanse San Fransisco.

De Leugendetective
21.30 RTL 5

Ben jij benieuwd naar de geheimen van je partner? Of ben je ervan overtuigd dat jullie geen enkel geheim voor elkaar hebben? Uit onderzoek blijkt dat zeker tachtig procent van de mensen wel eens liegt tegen zijn of haar partner. De Amerikaan Dan Ribacoff wil dit in het programma De Leugendetective van RTL aantonen door partners en ex-partners met elkaar in gesprek te laten gaan. Voor de één een opluchting, voor de ander zeker niet.

Beau Five Days Inside
21.30 RTL4

Presentator Beau van Erven Dorens neemt je mee naar instellingen waar je normaal gesproken niet binnenkomt. Een TBS-kliniek, een jeugdzorginstelling of een bejaardenhuis voor verslaafden: Beau blijft vijf dagen ‘inside’ en spreekt met moordenaars en terminale mensen. Een uniek kijkje achter gesloten deuren.

Woensdag 28 februari
De wereld volgens 80-jarigen
20.30 SBS6

In plaats van het inrichten van huizen zal presentator Viktor Brand de komende woensdagen op tv te zien zijn met een groep bejaarden. In De wereld volgens 80-jarigen, het nieuwe programma van SBS6, worden acht bejaarden ondergedompeld in een enorm modern huis waarbij zij gezelschap krijgen van vier hippe jongeren. Viktor Brand heeft het met de oudjes over Lil Kleine, botox en Tesla en praat met hen over het leven van vroeger en nu. Was vroeger echt alles beter?

The Night Shift
21.30 RTL 5

In The Night Shift gaat arts TCCallahan verder met zijn nieuwe missie: het redden van levens. De voormalig militair en huidig arts in ziekenhuis San Antonio is na drie keer uitgezonden te zijn geweest in Afghanistan teruggekeerd als een ander mens. Al snel komt de absolute goedzak erachter dat er in het ziekenhuis ook andere belangen zijn dan enkel de patiënten.

Donderdag 1 maart
Dokter Deen
20.35 NPO1

Dit is ook de week van het vierde en laatste seizoen van Dokter Deen. Monique van de Ven kruipt nog één keer in de huid van huisarts en alleskunner Maria Deen, al is het maar de vraag voor hoe lang. Iedereen zit natuurlijk in spanning te wachten hoe het met haar is afgelopen na de hartstilstand aan het einde van seizoen drie. Aan de cast van het laatste seizoen worden Maartje van de Wetering, Maartje Remmers en Mingus Dagelet toegevoegd.

Vrijdag 2 maart
Flikken Maastricht
20.35 NPO1

‘’Het lange wachten is niet voor niks geweest.’’ De makers van Flikken Maastricht zorgden er met dit bericht op Twitter voor dat de spanningen bij de kijkers en fans nog hoger zijn dan die al waren. Zij hebben er natuurlijk ook een lange tijd op moeten wachten. Het laatste seizoen van de politieserie is alweer van tussen december 2016 en februari 2017. In de trailer van het twaalfde seizoen is in ieder geval te zien dat Victor Reinier en Angela Schijf weer in de rollen duiken van Floris Wolfs en Eva van Dongen.

Kevin can wait
21.35 Veronica

Met de nieuwe serie Kevin can wait maakt Veronica de comedy-vrijdagavond weer compleet. Kevin James (bekend van King of Queens) speelt een gepensioneerde politieagent. In de comedy kan de gepensioneerde helaas nog niet genieten van zijn vrije tijd als hij erachter komt dat zijn vrouw iets voor hem verbergt waarbij zijn drie kinderen een grote rol spelen.

90 Days to Wed
21.00 TLC

In het vijfde seizoen van 90 days to wed is het weer veel emotie als zes Amerikanen binnen negentig dagen moeten beslissen om zij met hun buitenlandse liefde willen trouwen. Na negentig dagen verloopt het speciale visum van de buitenlandse lovers. Aandacht voor onder andere de 41-jarige Molly, die moet uitzoeken of haar geliefde Luis, een 26-jarige Dominicaan, een goede vader kan zijn voor haar twee dochters waarvan de oudste al zeventien is.

Geschreven door: Rick van de Lustgraaf
Beeld: RTL


© Alles over Series

Lees ook