5 leuke reality- programma’s op Netflix

Netflix heeft eigenlijk best veel reality programma’s waarin creatieve genieën de strijd met elkaar aangaan. En die mogen niet onontdekt blijven want we hebben hier iets moois in handen. Deze talentenjacht-programma’s zijn perfect voor de luie zondag en als je op tijd begint kun je gelijk een heel seizoentje wegtikken. Wij hebben vast een paar leuke Netflix reality binge tips voor je op een rijtje gezet.

RuPaul’s Drag race
Seizoenen: 3
IMDb: 8,3

Ik moét wel beginnen met dit programma want het is fantastisch. Het komt erop neer dat een groep competitieve dragqueens tegen elkaar gaat strijden om ‘the next best dragqueen’ te worden. Er zijn al een heleboel seizoenen van gemaakt en Netflix heeft de laatste drie voor je klaar staan. Het programma wordt gepresenteerd door RuPaul, the mother of all dragqueens. De dragqueens maken de meeste fantastische metamorfoses door en aan het eind van iedere aflevering moet er één queen naar huis. Naast alle pracht en praal worden er ook de nodige dosis goede gesprekken gevoerd. En ben je niet leuk, grappig of mooi genoeg: sashay away!Skin Wars
Seizoenen: 3
IMDb: 7,1

Ook in dit programma maakt RuPaul deel uit van de cast, maar het heeft helemaal niets te maken met dragqueens. In dit programma gaat het namelijk allemaal om bodypainting. De 10 beste bodypainters uit de VS komen samen om tegen elkaar te strijden. Ze maken de meest bizarre kunstwerken en krijgen de gekste opdrachten. Zo moeten ze bijvoorbeeld meerdere modellen tot één beeld bodypainten of moeten ze een persoon volledig laten verdwijnen in de achtergrond. Ook hier wordt er aan het eind van iedere aflevering iemand naar huis gestuurd.

Project Runway
Seizoenen: 2
IMdB: 7,3

Dit is natuurlijk een gouwe ouwe, maar mag zeker niet ontbreken in dit lijstje. En hoewel er nog steeds seizoenen worden gemaakt (ondertussen al 16!), heeft Netflix lekker old school alleen seizoen 7 en seizoen 8. Deze afleveringen komen uit 2010/11, wat betekent dat we gewoon weer opnieuw kunnen gaan kijken want wie kan zich dat nou nog herinneren. Een stukje nostalgie en een leuk programma, top. Modeontwerpers ‘to be’ gaan de strijd met elkaar aan en ook hier valt er elke keer iemand af. De laatste paar overgebleven kandidaten moeten uiteindelijk een hele lijn uitbrengen tijdens de New York Fashion Week.

Nailed It!

Nailed it!
Seizoenen: 1
IMDb: 7,3

Misschien ken je het wel: je wilt die mooie unicorn cupcakes namaken, maar je eindigt met twee verlepte ezels. Nou, dat is de hele essentie van dit programma. In iedere aflevering moeten drie amateur bakkers twee bakopdrachten uitvoeren. Eerst een opdracht van een uur waarbij niemand wordt weggestuurd, er kan alleen iemand winnen. De tweede opdracht duurt twee uur en hierna wordt een winnaar gekozen. Dit programma is weer zo’n goed idee van Netflix want dit wil je gewoon zien. De meest fantastische bakrampen komen voorbij en het is ook zeker allemaal niet voor niets. De winnaar wint namelijk zomaar even 10.000 dollar. Zo wil ik ook wel een koekie aan laten branden.

The Arrangement
Seizoenen: 1
IMDb: 6,3

Dit programma is een beetje anders, hoewel het concept eigenlijk hetzelfde is als bij de voorgaande programma’s, maar dat maakt het ook wel intrigerend. Bij deze competitie gaat het namelijk om bloemschikken en wordt en gestreden om de titel ‘America’s Best Floral Designer’. Ook met bloemschikken kun je dus super mooie kunstwerken maken, blijkt maar. Dit programma is leuk omdat het even helemaal iets anders is en je echt wordt verwonderd door wat de deelnemers allemaal kunnen maken, een soort van extreme bloemschikken. Er is maar één seizoen van gemaakt dus misschien sloeg het niet zo aan bij het grote publiek, maar ik vond het in ieder geval cool.

Geschreven door: Lily Lange
Beeld: Netflix


© Alles over Series

Lees ook