Zelfs GOT-acteurs tasten in het duister over afloop

seizoen 8 van Game of Thrones

Weinig dingen zijn irritanter dan spoilers. Niet voor niets dat we er zelfs een term voor hebben bedacht: spoiler alert. Ook HBO heeft blijkbaar een bloedhekel aan spoilers, want het televisienetwerk heeft meerde middelen ingezet om te voorkomen dat het einde van seizoen 8 van Game of Thrones (GOT) uitlekt.

Een van die middelen is het schrijven meerdere van eindes. Als er dan wat uitlekt, dan weet je alsnog niet zeker of dat hét daadwerkelijke einde is of een van de. De productiekosten schieten daarmee wel flink omhoog, maar het nobele doel om spoilers te voorkomen mag best wat kosten.

Voor de cast moet dit wel een wereldvreemde ervaring zijn, want zelfs zij weten waarschijnlijk niet zeker welk einde uiteindelijk wordt uitgezonden. Het kan dus zomaar zijn dat de acteurs net een spectaculaire scène achter de rug hebben, om zich vervolgens af te vragen of de scène misschien alleen is geschoten om spoilerhaaien op het verkeerde been te zetten.Emilia Clarke, die Daenerys Targaryen speelt, zei daarover het volgende in de Britse krant The Telegraph: “Ze hebben verschillende eindes geschreven. Dus niemand van de cast weet wat het werkelijke einde is. Als er ooit een lek komt, geloof het dan niet, want het is waarschijnlijk niet waar.”

Of het allemaal echt zo drastisch weten wij outsiders natuurlijk niet zeker, maar Clarke ontkent het in ieder geval niet. Verder gaf Clarke een ander middel prijs waarmee HBO een lek wilt voorkomen en onthulde ze dat ze spoilers net zo vervelend vindt als de fans: “We hebben dit jaar een zeer streng social mediabeleid. Alles om te voorkomen dat mensen het voor anderen verklappen. Dat moet echt stoppen, want het is zeer frustrerend.”

Het filmen van seizoen 8 gaat waarschijnlijk door tot na de zomer van volgend jaar. Wanneer de première precies plaatsvindt is nog onzeker. Maar als HBO de afloop van seizoen 8 van Game of Thrones net zo onduidelijk houdt als wanneer het laatste deel in première gaat, dan is de missie geslaagd.

Geschreven door: Carlo Doodeman
Beeld: HBO

 


© Alles over Series

Lees ook