Jason Momoa eindelijk terug met nieuw seizoen ‘Frontier’

Jason Momoa

Het heeft misschien bijna een jaar moeten duren, maar aankomende vrijdag is het zover. Het tweede seizoen van Frontier is dan beschikbaar op Netflix. De echte hardcore-fan zal de serie na donderdag al af hebben gezien, want sinds 19 oktober verscheen er op de Canadese Discovery Channel wekelijks een nieuwe episode. De trailer kan je hier bekijken.
Net als met het eerste seizoen werd de serie eerst volledig getoond op Discovery Channel, voordat het te streamen was op Netflix. Dit keer alleen wat eerder. Waar seizoen 1 pas ruim anderhalve maand na uitbrengen beschikbaar was, staat seizoen 2 een dag na de laatste aflevering online. Dit is omdat beiden coproducent van de serie zijn.

Frontier speelt zich af in het achttiende-eeuwse Canada. Rondom de Hudson Bay is er strijd tussen ondernemers en pelsjagers om de heerschappij van de bonthandel. We volgen het hoofdpersonage Declan Harp, een half-Ier, half-indiaan die vogelvrij is verklaard door de Britse overheersers. Samen met een groep andere outlaws proberen ze de Britse handelscompagnie neer te halen.

Deze zelfde Declan Harp (gespeeld door Jason Momoa) zorgt in Frontier als gewelddadige pelsjager voor de nodige heftige, bloederige scenes. Het kan daarom ook dat, voor de Game of Thrones-fans onder ons, zijn personage doet denken aan zijn relatief kleine, maar o-zo goede rol in het eerste seizoen van GoT als Khal Drogo (waar hij de leider van de sterke, gewelddadige nomadenstam Dothraki was). Ondanks dat deze rollen wellicht een beetje op elkaar lijken, blijkt Jason Momoa zeker een veelzijdig acteur; Momenteel steelt hij het doek in menig bioscooptheater als Aquaman in DC’s Justice League.Terug naar Frontier. Dit tweede seizoen telt net als het vorige seizoen zes afleveringen van ieder 45 minuten. Het nieuwe seizoen belooft meer strijdende partijen in het Hudsonbaai-gebied wat resulteert in allianties, verraad en gevechten tussen andere partijen. Heb jij seizoen één nog niet gezien, ga die dan snel bingen, want dan kun je vrijdag meteen door met seizoen twee.

Geschreven door: Dion Balfoort
Beeld: Netflix


© Alles over Series

Lees ook