Recap ‘The Good Doctor’ aflevering 8: ‘Appel’

aanraders op Videoland

We zijn er weer met een Recap, dit keer van de nieuwste aflevering van The Good Doctor. In deze aflevering gaat er van alles fout door een appel. Ja, een appel. Voor Shaun heel erg belangrijk. Hij is autistisch, maar wel een hele goede dokter. Ook in deze aflevering kunnen we dat weer zien.

De aflevering begint met een overval. De buurvrouw van Shaun kwam bij hem binnen om te klagen over de huurbaas. (Dit is ook een soort overval, maar niet de overval die ik bedoel.) Toen heeft ze zijn laatste groene appel opgegeten. Wat een drama, nu al. Daar was hij helemaal door van slag, dus ging hij snel naar de supermarkt om een nieuwe te halen. Eenmaal daar is hij druk op zoek naar een nieuwe appel, tot het moment dat er ineens een gewapende man naar binnen komt en zegt dat hij geld wil. Shaun loopt zenuwachtig rondjes omdat de overvaller heeft gezegd dat hij zijn handen wilde zien. Maar daarna moest hij ineens zijn portemonnee pakken uit zijn tas, als hij dat zou doen dan zou de overvaller dus niet meer zijn handen kunnen zien. Logische gedachte bij een overval Shaun.. Op dat moment schiet de overvaller ineens in de buik van een meisje die ook in de winkel staat.  Of eigenlijk zit, op haar knieën.

The Good Doctor



Later zien we dat het meisje en de overvaller allebei gewond zijn. Shaun is ongedeerd en komt met de slachtoffers de ambulance uit. Eigenlijk één slachtoffer en één dader, maar nu zijn ze allebei slachtoffer.  Hij lijkt weinig last te hebben van de gebeurtenis. Als ze het shirt van de overvaller open knippen zien ze een hakenkruis. Daar schrikt Browne enorm van. Als er dan gevraagd wordt wie er als eerst geopereerd moet worden, zegt ze dat het meisje wel voor kan. Maar volgens dokter Lim is dat zeker niet het geval. ‘Je gevoelens over een patiënt, mogen niet het oordeel bepalen’ zegt Lim tegen Browne. Browne spreekt haar tegen en wordt de OK uitgestuurd. De rest van de aflevering is er spanning tussen deze twee. Ze krijgt de opdracht om de man te verzorgen. Dit loopt niet helemaal lekker. Hij begint over haar drugsverslaafde moeder en noemt haar een crackhoer. Ze pikt het niet en steekt hard de naald in zijn arm. Niet heel netjes Browne..

Shaun blijkt meer last te hebben van de appel dan van de gebeurtenis. Vreemd maar wel typisch Shaun. Hij blijft zijn werk belangrijker vinden. Als hij weer bij het meisje komt en ziet dat er weinig urine in het zakje zit sleurt hij meteen het dekbed van haar af. Haar ‘date’ is het daar niet mee eens en duwt hem weg. Tot hij ook die dikke opgezwollen benen ziet. Haar nieren begeven het. Daarna blijken ook haar longen te falen. Ze plaatsen een naald tussen de ribben om vocht weg te nemen. Uiteindelijk gaat het weer beter met haar.

Dr. Glassman is nog steeds erg bezorgd over Shaun en vraagt hem nogmaals hoe het die ochtend is gegaan. ‘Ik ijsbeerde, zij werd geraakt. Maar ijsberen veroorzaken geen schietpartijen.’ Glassman dringt erop aan dat hij hulp krijgt. Hij moet begeleiding krijgen. Veel meer dan dr. Glassman zelf kan bieden. Shaun staat op en loopt weg, hij moet de patiënt namelijk ‘als een havik’ in de gaten houden.

In de kamer waar ze ligt begint haar date het verhaal te vertellen. Ze waren in de winkel omdat hij haar wilde lozen. Ze zag er namelijk niet zo uit als op de datingapp. Hij zegt dat het zijn fout en schuld is dat ze daar ligt. Dan gaat ineens haar polsdruk omlaag. Ze is stervende. Shaun roept snel Melendez erbij. Ze heeft misschien ergens een bloeding, dus ze moet weer geopereerd worden. Ze weten alleen niet zeker of ze dit wel aankan maar ze kiezen er toch voor om haar te opereren. Ze maken haar helemaal open. Shaun ziet een beeld voor zich van de kogel die door haar lichaam is gegaan. Dat kan natuurlijk alleen Shaun. Hij komt erachter dat het de intercostale slagader is geraakt. Beetje onrealistisch maar dat is wel leuk in deze serie.

 

The Good Doctor
LIANE HENTSCHER / ABC

Ze hebben de bloeding gevonden en gestopt. Nu komt ze de nacht wel door. De voorspelling is dat het iedere dag een stukje beter met haar zal gaan. Haar ouders zijn inmiddels ook gearriveerd. Als haar date dan weg wil lopen vertelt ze hem dat ze het mis had. Ze dacht en hoopte namelijk dat hij haar zou lozen maar nu gaan ze toch op een tweede date. Browne gaat naar Dr. Lim om sorry te zeggen en te zeggen dat ze haar respecteert. ‘Ik ben blij dat je een leven hebt gered vandaag. Jammer dat het een nazi was’ zegt Lim dan. Browne loopt met een glimlach weg.

Bij Shaun staat zijn buurmeisje voor de deur. Ze zal de muziek niet meer zo hard draaien en geeft Shaun een nieuwe groene appel. Als ze dan weer teruggaat naar haar eigen appartement gaat Shaun er nog even achteraan. Hij vertelt haar dat hij een fout heeft gemaakt en er daardoor iemand gewond is geraakt. Ze geeft hem een knuffel maar hij vindt het duidelijk ongemakkelijk. Wel lief. Stiekem hoop ik dan altijd dat het iets wordt, hij vindt haar immers duidelijk leuk.

Dat was de recap van deze week, volgende week zijn we weer terug met een nieuwe Recap van een nieuwe aflevering van The Good Doctor.

Geschreven door: Charlotte van de Kant 
Beeld: Videoland , The Good Doctor/ABC, LIANE HENTSCHER / ABC


© Alles over Series

Lees ook