‘Nightflyers’ de nieuwe successerie van George R.R. Martin?

Nightflyers

Het hing al een tijdje in de lucht, maar verder dan wat geruchten kwam het niet. Nu is de kogel dan eindelijk door de kerk: Syfy gaat een serie produceren die is gebaseerd op George R.R. Martins boek Nightflyers. Het debuutseizoen bestaat uit tien afleveringen en krijgt gelijk een flink budget.

Science-fiction horrorWe kennen George R.R. Martin natuurlijk vooral als de schrijver van het hypersuccesvolle Game of Thrones (GOT). Nightflyers is echter totaal andere koek. Waar GOT vooral is geïnspireerd op de middeleeuwen, neemt Martin ons met Nightflyers juist mee naar de toekomst in een genre dat het best valt te omschrijven als ‘science-fiction horror’. Hoe Martin tot deze vondst kwam? Hij las ooit van een recensent dat deze genres niet te combineren zijn. Martin dacht daar anders over en zo vloeide Nightflyers uit zijn pen.

Het boek speelt zich af in een ‘duizend werelden universum’ waar een groep astronauten op expeditie gaan naar het buitenaardse wezen ‘Volcryn’. Tijdens de missie blijkt echter dat het grootste gevaar afkomstig is van de computer op hun eigen ruimteschip. Hierdoor loopt de boel in het honderd en vallen er, zoals we van Martin gewend zijn, veel doden.

Verbaasd

De schrijver was door het aantal doden dan ook verbaasd dat Syfy er een serie in zag: “Eerst was ik verbijsterd over hoe ze een serie uit dit verhaal willen maken, aangezien vrijwel iedereen dood is op het einde. Maar toen zag ik in het script hoe ze daarmee omgaan. Het las goed en ik begreep beter hoe ze er meerdere seizoenen uit willen halen.”

Beter dan de film?

Wie er gecast zijn en worden is nog niet bekend, want dat proces is momenteel in volle gang. Wel weten we door Martin dat hij zeer tevreden is met de acteurs, die al gecast zijn. Martin is flink betrokken bij de productie en probeert aanwezig te zijn bij de opnames van Nightflyers in Ierland. Het toeval wilt dat ook het laatste seizoen van Game of Thrones daar wordt opgenomen. Dat zijn dus twee vliegen in één klap.

Of Nightflyers kan tippen aan GOT moet blijken rond juli 2018, want dan moet de serie in première gaan. Van Nightflyers bestaat ook al een gelijknamige verfilming uit 1987. Het is voor Martin te hopen dat de producers van de serie het beter doen dan de makers van de film, want die kan met een schamele 4 op IMDB een absolute flop genoemd worden.

Geschreven door: Carlo Doodeman
Beeld: HBO


© Alles over Series

Lees ook