Recap: ‘Game of Thrones’ aflevering S07E07: ‘The Dragon and the Wolf’

HBO's Game of Thrones

Het was de finale waar we tegenaan hikten omdat dit betekent dat we weer lang op nieuwe afleveringen moeten wachten. Maar we keken er natuurlijk ook naar uit. Na een wisselvallige een na laatste aflevering, bracht Game of Thrones met de finale weer een aflevering vol hoogtepunten. We zetten ze op een rij.

Broer en zus herenigingHet zal je familie maar zijn! Cersei en Tyrion kwamen elkaar eindelijk weer tegen. Dit keer was Tyrion aan de zijde van de andere koningin Daenarys met Jon & co. Cersei kon de nieuwe status van Tyrion duidelijk niet waarderen en maakte van de gelegenheid gebruik om hem op zijn plek te zetten. Iets zegt mij dat dit haar in het laatste seizoen duur zal komen te staan.

Bewijs is geleverd

De idiote verhaallijn van een white walker naar Cersei brengen, kan eindelijk worden afgesloten. Het zorgde wel voor een spannend moment, maar dat was al snel voorbij toen het lijk opnieuw een kopje kleiner werd gemaakt. Cersei was duidelijk aangedaan door een leger van doden. Maar niet zozeer dat ze de strijdbijl wilde begraven.

Jamie de oath keeper

Nadat Cersei liegt dat ze mee zal vechten, laat Jamie zich niet door haar leiden. Hij heeft een eed gezworen en is zoals Brienne zei een oath keeper. Het zal interessant zijn om te zien wat Jamie het komende seizoen zal doen nadat de undead zijn opgeruimd. Kiest hij dan weer voor de zijde van zijn zus aangezien die zwanger is van zijn kind? Of zal hij van kant switchen omdat hij weet dat Cersei niet geschikt is als koningin?

Lord Baelish krijgt zijn verdiende loon

Na zeven seizoenen lang problemen en oorlogen te hebben veroorzaakt, was het eindelijk tijd voor Lord Baelish om zijn verdiende loon te krijgen. En de manier waarop was heel vervullend, omdat het de familie Stark samen bracht. En daarmee vergrootte het meteen de kansen voor de Stark kids om de seizoen 8 finale te halen. Of zoals Arya zei: een roedel heeft meer kans om te overleven.

Jon + Dany

Na een aantal afleveringen van zullen ze nu wel of niet, deelden Jon en Daenerys eindelijk de lakens. Dat Jon hiermee dus seks met zijn tante heeft gehad moet je maar even vergeten. In Game of Thrones land is dat namelijk geen probleem.

Jon voor de troon

Jon Snow is geen Snow en ook geen Jon zo bleek We wisten natuurlijk al dat hij een Targaryen is maar Bran vertelde eindelijk dat zijn echte naam Aegon Targaryen is en hij op de troon zou moeten komen. De vraag is of dit roet in het eten van zijn romance met Daenerys gooit aangezien zij denkt het meeste recht op de troon te hebben.

Draak achterlaten was een grote fout

De draak achterlaten in de vorige aflevering blijkt de grootste fout die ze allemaal hebben gemaakt. In de laatste scène zien we dat de Night King het beest gebruikt om The Wall te vernietigen.

En daarmee is het wachten op het volgende en laatste seizoen. Er zijn veel opzetjes gemaakt en het belooft een seizoen vol met grote battles te worden. Het mag dan nog even duren, alleen Game of Thrones is een serie die wat dat betreft het wachten waard is!

 


© Alles over Series

Lees ook