‘Game of Thrones’ seizoenspremière breekt kijkrecords

aflevering Game of Thrones seizoen 8

Fans keken lang uit naar de terugkeer van Game of Thrones en dat is terug te zien in de kijkcijfers. HBO liet weten dat de eerste aflevering Game of Thrones seizoen 8 de best bekeken in de geschiedenis van de serie is.

Dat is best opmerkelijk omdat andere series na een aantal seizoenen steeds minder kijkers trekken met de eerste aflevering. Zo zijn er elk jaar weer berichten rond The Walking Dead dat deze minder kijkers trekt dan de eerste seizoenen. Game of Thrones is een van die weinige series die niet aan deze trend voldoet. Zij zien de kijkcijfers juist stijgen. En dat ondanks de lange stop tussen de seizoenen.

Dus wat zijn de cijfers? HBO laat weten dat de première 17,4 miljoen kijkers trok in de VS. Het gaat om kijkers die de serie live keken plus kijkers via HBOGo en HBO Now.  De finale van het zevende seizoen trok 16,9 miljoen kijkers en was tot nu toe het record aantal GOT-kijkers. De verwachting is dat het totaal aantal kijkers nog gaat verdubbelen, omdat ook in de voorgaande jaren veel fans de populaire fantasyserie op een later moment terugkeken.Hoeveel mensen er wereldwijd hebben gekeken is moeilijk te zeggen, omdat veel mensen de serie samen kijken en er natuurlijk ook veel mensen de serie illegaal hebben gekeken.

De volgende aflevering Game of Thrones seizoen 8 is op maandag 22 april te zien op Ziggo Movies & Series L en XL. In totaal bestaat het laatste seizoen uit slechts 6 afleveringen. We weten dus al bijna wie er op de Iron Throne plaats zal gaan nemen…

Beeld: HBO


© Alles over Series

Lees ook