‘Game of Thrones’- finale volgens Jaime- acteur het wachten waard

Nikolaj Coster-Waldau heeft zijn laatste scènes als Jaime Lannister in Game of Thrones erop zitten en volgens de acteur is dit het wachten waard voor de fans.

Het achtste en laatste seizoen van Game of Thrones gaat in 2019 in première. Normaal gesproken komen de nieuwe afleveringen in het begin van de zomer, maar dat is nu waarschijnlijk niet het geval. Het maken van de serie loopt namelijk uit. Volgens Coster-Waldau is het achtste seizoen van Game of Thrones het meest ambitieuze seizoen tot nu toe.

In een interview laat Coster-Waldau wat kleine details los over de finale van het achtste seizoen. Zoals altijd worden de verhaallijnen uit Game of Thrones geheim gehouden tijdens de opnames van de serie, zeker nu deze verhaallijnen veel verder doorlopen dan de boeken van George R.R. Martin. Nikolaj Coster-Waldau laat in het interview dan ook niets los over zijn laatste momenten in de serie, maar vertelt wel dat zijn scènes al afgerond zijn. Ook vertelt hij ‘nog niet klaar’ te zijn met Game of Thrones en dat hij binnenkort weer te vinden zal zijn op de set.Over het achtste seizoen Game of Thrones als geheel is Nikolaj Coster-Waldau duidelijker. Hij zegt dat de schrijvers, D.B. Weiss en David Benioff, geen beter einde voor het verhaal hadden kunnen schrijven. Volgens de acteur duurden de opnames van de zes afleveringen van het achtste seizoen, langer dan twee hele eerdere seizoenen. ‘We’ve gone all in’, aldus Nikolaj Coster-Waldau.

Game of Thrones

In tegenstelling tot voorgaande seizoenen, heeft nummer acht slechts zes afleveringen in plaats van de gebruikelijke tien. Dit zou onder meer te maken hebben met budgetoverwegingen. Het achtste seizoen bevat namelijk de langste vechtscène in de televisie-geschiedenis. Wel zouden de afleveringen langer zijn.

Niet alleen Jaime Lannister heeft zijn laatste scènes in Game of Thrones opgenomen, ook Emilia Clarke heeft de opnames afgerond als Daenerys Targaryen. Het betekent echter niet dat deze personages eerder het loodje leggen. Het zou echter wel verbazingwekkend zijn als Jaime Lannister het hele laatste seizoen van Game of Thrones overleeft. Sinds de allereerste aflevering van de serie is dit personage al destructief bezig. Helemaal nu hij doorheeft dat zijn zus (en minnares) meer bezig is met het verkrijgen van macht dan met iets anders. Wel heeft zijn personage een enorme ontwikkeling ondergaan, van een eendimensionale incestueuze slechterik tot eentje waar je als kijker sympathie voor krijgt.

Nikolaj Coster-Waldau is er in ieder geval zeker van: nog even geduld, het achtste seizoen van Game of Thrones mag je niet missen!

Geschreven door: Sofie Bolder
Beeld: HBO


© Alles over Series

Lees ook