GOT- fans komen met bizarre theorie over Bran

Is Bran de Night King

Vooral in een periode dat er een Game of Thrones-droogte heerst, is het heerlijk om te gissen en speculeren over mogelijke verhaallijnen en personages. Dat moeten ook de fans gedacht hebben die achter de bizarre Bran-theorie zitten: is Bran de Night King?

In seizoen 7 heeft Bran de rol van The Three Eyed Raven definitief overgenomen. Sindsdien is hij veranderd. Hij lijkt volwassener, kouder en onverschilliger. Dit heeft er bij fans toe geleid dat ze aan het speculeren zijn geslagen. Deze denken dat Bran té veel in de tijd heeft gereisd om een einde te maken aan ‘The Army of the Dead’. In die poging is hij vast komen te zitten in het lichaam van de toekomstige Night King. Ingewikkeld hè?En waarom maken we het niet nog ingewikkelder: is Bran de Night King of is de Night King Bran? Van Bran weten we dat hij als warg dieren kan besturen en dat hij zelfs eens in Hodors hersenen aan de knoppen zat. Dus waarom zou hij ook geen controle kunnen nemen over de Night King? Maar de Night King kan mensen met een simpel gebaar uit de dood laten herrijzen en ze toevoegen aan zijn leger van White Walkers. We weten eigenlijk helemaal niet wat de grenzen van zijn krachten zijn, dus waarom zou hij tijdens Brans tijdreizen achter de muur niet iets met Brans bewustzijn gedaan kunnen hebben (zoals die ene keer dat ze elkaar aan leken te kijken)? Zoals je merkt is het een vrij gecompliceerde theorie die je zo groot en chaotisch kunt maken als je zelf wilt.

De acteur die Bran speelt, Isaac Hempstead-Wright, laat via Nerdist weten dat hij de theorie zelf nogal vergezocht vindt. ,,De theorie lijkt mij een beetje denkbeeldig. Het voelt niet als Game of Thrones, maar eerder Hollywood-achtig’’, zei hij daarover. Wel komt hij zelf met een alternatieve theorie die iets geloofwaardiger lijkt: de Bran die we in seizoen 7 zien is eigenlijk de oude Three Eyed Raven die bezit heeft genomen van Brans lichaam. ,,Deze theorie lijkt mij aannemelijker en heeft minder zware consequenties voor de verhaallijn’’, aldus Hempstread-Wright.

Nu we het toch over wilde theorieën hebben, laten we eens vooruit kijken naar seizoen 8: als Bran als warg controle kan nemen over dieren, kan hij dat dan ook over draken? Want in dat geval zou Bran een enorme rol kunnen spelen in de strijd tegen de White Walkers. Stel je voor dat hij de inmiddels ijsspuwende draak van de Night King kan besturen in het voordeel van de mensen. Dat zou een enorme gamechanger zijn. Dan moet natuurlijk wel blijken dat Bran niet de Night King is en daar komen we (helaas) pas over lange tijd achter.

Geschreven door: Carlo Doodeman
Beeld: HBO


© Alles over Series

Lees ook