‘Game of Thrones’- acteur overleden

Game of Thrones acteur die Hallyne speelde

Herinner je je nog de ‘pyromancers’ die in seizoen 2 van Game of Thrones de vloot van Stannis opbliezen? Een van die personages was Hallyne en werd gespeeld door Roy Dotrice. Hij overleed deze week op 94- jarige leeftijd.


Schrijver George R. R. Martin wilde dat Dotrice een veel grotere rol zou spelen, aangezien de acteur voor de audioboeken zijn stem verleende. Martin wilde dat hij de rol zou krijgen van Grand Maester Pycelle, maar daar was de gezondheid van de op leeftijd zijnde acteur niet goed genoeg voor. Deze grote rol werd in de serie door Julian Glover gespeeld.

De acteur had een carrière die 60 jaar omspande. Hij speelde rollen in Angel, Babylon 5, Hercules: The Legendary Journeys, Hellboy II: The Golden Army en nog veel meer. Sinds 2007 was hij weduwnaar en hij zou nu in Londen zijn overleden omringd door familie.Beeld: HBO


© Alles over Series

Lees ook