Recap: Game of Thrones aflevering S07E06 ‘Death Is the Enemy’

De een na laatste aflevering van een Game of Thrones seizoen vormt vaak een van de beste van het seizoen met een groot gevecht en veel verhaallijnen die een ontknoping krijgen. Dat is ook weer zeker het geval bij de zesde aflevering van seizoen 6 Death Is the Enemy. Wij zetten de hoogte- en dieptepunten op een rij.

Hoogtepunten:

Een episch gevecht met de white walkersDe battles in Game of Thrones zitten altijd vol spanning en deze vormde er geen uitzondering op. Na een opbouw van een heel seizoen stonden Jon en co dan eindelijk oog in oog met de white walkers en de Night King. Uiteraard zat het gevecht vol momenten waarop het leek alsof een van de geliefde personages het loodje zou leggen. Zowel Jon en Tormund hadden een paar momenten dat het leek alsof hun laatste uur geslagen was.

De komst van Daenerys

Op het moment dat het leek alsof er geen hoop meer was voor Jon en co, kwam op het laatste moment Daenerys aanvliegen op en met haar draken. Vorige afleveringen zagen we de draken ook al in actie en ook in deze aflevering was het weer prachtig gedaan met geweldige CGI.

Jon + Dany?

Aan het einde zagen we ook hoe Jon en Daenerys dichter tot elkaar kwamen en Jon aangaf voor haar te knielen, dat wil zeggen zodra hij weer zou zijn bijgekomen van zijn opgelopen verwondingen. Was dit het begin van romantische liefde? Of zal GOT die kant niet opdurven gaan aangezien de twee tante en neef zijn.

Arya leert Sansa de les

Er was altijd al een rivaliteit tussen Arya en Sansa en in deze aflevering kwam deze tot uiting. Uiteraard weten ze nog niet dat Littlefinger dit zo heeft opgezet. Een betere communicatie tussen de twee zussen zou ervoor zorgen dat ze binnen een minuut door zouden hebben dat Lord Baelish de slang van Winterfell is. Maar het zal interessant worden om te zien welke zus hierin naar voren zal komen als de sterkste.

Tormund+ Brienne

Een van de leuke dingen van Game of Thrones is hoe het actie en politieke ontwikkelingen afwisselt met humoristische momenten, die voortkomen uit de interacties tussen bepaalde personages. Tormunds woorden over zijn geliefde Brienne vormden ondanks de sneeuw en ondankbare taak die de heren te wachten stond een onverwacht licht moment.

Dieptepunten:

Time travel

Een aflevering van Game of Thrones is altijd een cadeautje dus onder dieptepunten verstaan we de mindere kanten van een aflevering. En eerlijk is eerlijk, de insta- travel die begon aan het einde van seizoen 5 begint wel belachelijk te worden. Als de white walkers zo dichtbij waren, waarom kon Dany dan niet even met haar draken daarheen vliegen om ze te zien als ze Jon niet op zijn woord wilde geloven? En als de raven zo snel de boodschappen door kunnen geven, kan Bran dan geef raafje naar Jon sturen met informatie over zijn biologische ouders?

Overleving

Vroeger was Game of Thrones juist zo spannend omdat iedereen het loodje kon leggen. Maar bij het gevecht met de white walkers overleefden alle fan favourites.

Het geduld van de zombies

De walkers zijn kennelijk maar een half uurtje rennen en 10 minuten per draak verwijderd van de Wall. Dus waarom zijn ze zo geduldig aan het wachten tot alle andere verhaallijnen een ontknoping hebben gehad?

 

 

 


© Alles over Series

Lees ook