Nog drie ‘Game of Thrones’- prequels gaan van start

Game of Thrones- prequels

In 2019 komt het achtste en laatste seizoen van de serie Game of Thrones uit. Gelukkig heeft HBO laten weten dat er prequels komen. En George R.R. Martin, de schrijver van ‘A Song of Fire and Ice’, waarop de serie is gebaseerd heeftdat bevestigd.

Martin zegt dat er meerdere Game of Thrones- prequels in productie zullen gaan. HBO zegt één proefaflevering te hebben gekocht voor een prequel, die zich afspeelt in een tijd, ver in het verleden van het Westeros dat we kennen.Daarnaast gaan naar verluidt nog drie potentiële spin-offs in actieve productie.

Jane Goldman is de scenarist van een van de prequel. Voordat de nieuwe serie van Goldman bekend werd gemaakt had HBO vijf potentiële prequels in actieve productie. Eentje daarvan is van Goldman, een andere is in de wacht gezet. De overige drie zijn naar verluidt rendabel genoeg om een serie eromheen te ontwikkelen. Dat is geweldig nieuws voor fans van de Game of Thrones-serie, die met de prequels een kijkje krijgen in het verleden van Westeros. Ook HBO heeft baat bij de prequels. De zender kan eigenlijk alleen relevant blijven door flink te blijven concurreren met Netflix, Hulu en Amazon.Martin heeft aangegeven dat hij wel is geraadpleegd in de ontwikkeling van de prequel serie, maar dat het project van Goldman is. In een blog schrijft George R.R. Martin: “Wie heeft opgelet weet dat we met vier prequels, en uiteindelijk vijf prequels zijn begonnen. Een daarvan is in de wacht gezet, heb ik begrepen, en de pilot van Jane wordt verder ontwikkeld. Maar dat betekent niet dat de rest niet in productie gaat. Drie Game of Thrones- prequels, in verschillende tijden en met verschillende karakters en verhalen, blijven in actieve productie. Ik weet alleen dat we nog minstens één andere pilot gaan filmen in de komende jaren. We hebben tenslotte tienduizenden jaren aan geschiedenis waar we mee kunnen spelen. Echter, het blijft televisie, dus niets is zeker.”

Niets is zeker, behalve het verlangen van HBO om zo lang mogelijk met Game of Thrones door te gaan. Voor nu moeten fans maar afwachten hoe de toekomst van de serie eruit komt te zien en natuurlijk wie er op de Iron Throne komt te zitten.

Geschreven door: Sofie Bolder
Beeld: HBO


© Alles over Series

Lees ook