Interview Tamer Hassan over Game of Thrones

Tamer Hassan is momenteel te zien in Game of Thrones. Alles over Series sprak de acteur over zijn rol, zijn reputatie als ‘hardman’ en projecten voor de toekomst.

Je speelt vaak een ‘hardman’. Vind je dat een leuke rol om te spelen?
Absoluut! Ik ben sowieso te lelijk om de romantische hoofdrol te spelen. Veel mensen vragen me of ik het erg vind, dat ik getypecast wordt maar ik heb een hekel aan dat woord. Ik vind de rol van slechterik juist een leuke om te spelen. Als je een film hebt gezien, welke onthoud je dan na afloop? De bad guy toch, want dat is vaak een interessant personage. Dus geef mij maar rollen waarin ik mag vechten en schieten. Die vind ik juist erg interessant om te doen.

Ben je in het echt net zo stoer als in je rollen?
Ik ben opgegroeid in een harde wereld, aan de ‘wrong side of the tracks’ om het zo maar te noemen. Mijn hele jeugd was hard en ik werd boxer, een die niet werd verslagen. Dus ik was altijd al een harde jongen die tegen een stootje kon. Mensen gingen me eerder uit de weg dan me confronteren. Wat ik nu wel eens heb nu ik de overstap maakte als acteur, is dat mensen naar me toe kwamen en me uitdaagden. “Je bent in films altijd zo stoer,” zeiden ze dan. “Maar heb je in het echt ook zoveel ballen.” Dan zei ik gast, de film is nep en ik sta hier echt, dus wil je echt doorgaan hiermee? Dan druipen dat soort types heel snel af. Verder heb ik niet zoveel last van mensen die me herkennen en op me afkomen. Ik vind het niet erg als mensen het doen, omdat ze je werk leuk vinden. Maar door mijn uiterlijk en rollen zijn ze vaak te geintimideerd dus het overkomt me minder dan anderen.Hoe kwam de rol in Game of Thrones op je pad?
Ik ben al drie seizoenen aan het praten met de makers om een rol te spelen. Eerst zou ik in het eerste seizoen een Dothraki spelen. Dat ging toen toch niet door maar het seizoen daarna kwamen ze weer en voor seizoen drie opnieuw. Toen ze weer met me wilden praten, dacht ik dat het vast weer niet door zou gaan. Ik was in Ibiza toen ze me belden en ben op weg van het vliegveld langs de casting director gereden. Die zei tot mijn eigen verbazing, dat ze me dit keer echt wilden casten. En of ik naar Belfast kon gaan.

Wat kan je vertellen over je rol?
Ik speel de leider van de Dorthraki’s. Ik ben betrokken bij Emilie’s verhaallijn en daar gaat echt heel veel gebeuren. Echt epische dingen, die zo gaaf zijn. Meer kan ik echt niet zeggen, anders moet ik mezelf in het gezicht schieten. Maar als acteur weet je ook niet zo veel want de makers pakken het heel slim aan. Er zijn geen scripts, niemand krijgt die. Je krijgt alleen de paar pagina’s met jouw tekst meer niet. Zo weet je eigenlijk niet wat er gaande is en kan je ook niks verklappen.

Je kon dus niet aan mensen vertellen of Jon Snow nog leefde, toen iedereen dat wilde weten?
Ik wist daar dus niks over en dat is maar goed ook, want iedereen wilde dat weten. Ik was laatst in de bank en de manager vroeg he Tamer wat ga je nu doen. Ik zei nou een kleine tv serie genaamd Fame of Thrones. De meiden in de bank hoorden het en werden gek. Ze hebben de bank dichtgegooid en vroegen me van alles over de serie. Ik kon ze niks vertellen, maar de serie is zo enorm. Iedereen is ermee bezig.

Ben je zelf fan van de serie?
Ik vind het een geweldige serie, het beste wat ooit voor tv is gemaakt. Als jij elke paar jaar durft de hoofdpersonages om te laten brengen, heb je ballen. En wat dacht je van al het naakt en de taal. Het zou altijd of een weergaloos succes worden, of helemaal niks. Het werd het eerste.

Wat was de grootste uitdaging aan deze rol?
Het onder de knie krijgen van de taal. Want Dorthraki is een geheel nieuw verzonnen taal. En de fans weten hoe het moet klinken, dus ik moest het goed doen voor de fans. Want als ik er ook maar een beetje naast zou zitten, zouden zij dat doorhebben. Ik moest heel precies zijn. Het was moeilijk maar ook wel echt een leuke uitdaging. Alles op de set was ook geweldig. iedereen van de prodcutie, cast tot crew iedereen werkt zich kapot en zorgt ervoor dat het samen tot stand komt. Als ze me vragen voor nog een seizoen of nog een daarna zeg ik meteen ja.

Wat is de impact geweest van de serie sinds je werd gecast?
Onderdeel zijn van Game of Thrones heeft mijn leven veranderd. Ik was daarvoor al bekend, maar nu krijg ik in een klap meer aanbiedingen. Gewoon als ze horen dat je erin zit, verandert alles. Ik vind het ook mooi hoe de serie zoveel goede acteurs een kans heeft gegegeven om door te breken. Zelfs acteurs in kleine rollen. Ik heb al in 50 films gespeeld, maar nog nooit meegemaakt wat ik nu meemaak.

Wat wil je in de toekomst nog gaan doen?
Ik wil meer zelf schrijven en dat verfilmen. Ik ben bezig met een moderne remake van Trading Places. Ik ben zelf geobsedeerd door de koninklijke familie maar ik heb zo een etnische uitstraling, dat ik maar voor bepaalde rollen wordt gevraagd. Daarom schrijf ik zelf het materiaal dat anderen niet durven doen. Kijk ik houd echt van mijn werk. Als ik thuis zit zegt mijn vrouw wanneer ga je weer filmen want je bent doodongelukkig. Het liefst sta ik veertien uur per dag zeven dagen per week op een filmset. Dan zou ik me nooit vervelen. Ik houd van alles van het proces van filmmaken. Daarom schrijf ik zelf ook. En dat ik zoveel leuke films heb mogen spelen van Hannibal tot God of War. Ik heb zoveel varieteit mogen beleven in mijn carriere, dat is toch geweldig. Nu heb ik een productie maatschappij gekocht om naar de volgende level van voldoening te kunnen gaan.

Je praat alleen over schrijven, acteren en produceren? Heb je geen drang om zelf ook een keer te regisseren?
Regisseren zal ik nooit. Dat hoor je toch, iedere acteur wil regisseren? ik niet, want ik houd ervan om veel verschillende dingen te kunnen doen en als regisseur ben je heel lang met 1 project bezig.

Welke levensles wil je delen met onze lezers?
Onthoud kies iets dat je voldoening geeft. Ik had al vroeg een gezin dus ik moest altijd al keihard werken om voor hun te zorgen. Toen ik begon met acteren had ik succesvolle bedrijven, een nachtclub restaurant en makelaars alles verkocht. Je moet je op 1 ding richten en dat goed doen.


© Alles over Series

Lees ook