Wat er tot nu toe gebeurde in ‘Game Of Thrones’

seizoen 8 van Game of Thrones

Deze week is het zover en begint eindelijk (!) seizoen 8 van Game of Thrones. Heb je misschien weer even een opfrisser nodig van het hoe, wat, waar en wie? Lees dan hier waar we zitten qua hoofdlijnen in Game of Thrones, zodat je helemaal klaar bent om deze week weer in te schakelen.

Om te beginnen vormde de grootste verrassing van het zevende seizoen kwam de bevestiging dat Jon Snow eigenlijk niet de bastaardzoon is van Ned Stark, maar de zoon van Rhaegar Targaryan en Lyanna Stark (de zus van Ned). Jon Snows moeder Lyanna sterft vlak na de geboorte, nadat ze Ned laat beloven voor zijn neefje te zorgen. Zelfs Jon weet niet dat hij een Targaryan is.Een van de andere dingen, die in de finale gebeurde, was dat de vlam oversloeg tussen Jon en Daenerys Targaryan. Jon weet echter nog niet dat hij de lakens deelt met z’n tante. Daenerys Targaryan is namelijk de jongere zus van Rhaegar Targaryan. Het zou ook betekenen dat Jon meer aanspraak heeft op de Iron Throne dan Danny.

Game of Thrones

Seizoenenlang hoorden we dat de winter eraan kwam, maar inmiddels is deze echt aangebroken. Dat betekent ook dat de walkers steeds dichterbij komen. Maar waar bestaat dat leger uit? Je hebt allereerst de Wights, dat zijn ondode soldaten die luisteren naar de White Walkers. White Walkers waren ooit mensen, maar zij werden terug tot leven gebracht als walkers en dienen nu de Night King. En de Night King is dat ijzige personage dat altijd intens richting Jon en co staart, maar van wie een motief niet duidelijk is. De Walkers zijn te vernietigen met drakenvuur, drakenglas en Valyriaans staal. Helaas wist de Night King in het vorige seizoen een van de draken van Daenerys tot leven te wekken als Walker-draak. Hij heeft dus ook een draak, iets dat we in de finale zagen toen hij met behulp van de draak de Wall als een warm mes door de boter wist te vernietigen.

Cersei Lannister moest in het laatste seizoen nog overtuigd worden van het naderende gevaar. Toen Tyrion haar eindelijk had doen inzien dat ze gewoonweg allemaal eraan zouden gaan als ze niet samenwerken, besloot Cersei haar legers toch naar het noorden te sturen om de Targaryans te helpen. Maar bij Cersei is er natuurlijk weer een achterliggend motief want ze sloot stiekem een pact met Euron Greyjoy om samen de macht grijpen. We zagen in het vorige seizoen hoe Euron een leger verzamelt. Jaime maakte ook een belangrijke keuze door Cersei te verlaten. De vraag is of hij zich nu ook bij de Targaryans aansluit.

waargebeurde Game of Thrones gebeurtenissen

 

Verder zijn de Stark kids weer bij elkaar en is Littlefinger eindelijk tegen de lamp gelopen met al zijn manipulatieve spelletjes. Hij heeft in de seizoensfinale van seizoen 7 het loodje gelegd, maar of de Stark- kinderen dan nu samen een blok zullen blijven vormen?

Deze zondag kunnen we zien hoe het verhaal zich in seizoen 8 van Game of Thrones zich verder ontwikkelt! Het laatste seizoen bestaat uit wat minder afleveringen, maar ze duren gelukkig wel wat langer. In totaal kunnen we uitkijken van zes afleveringen van ongeveer honderd minuten. Laat die winter maar komen!

Beeld : HBO


© Alles over Series

Lees ook