Vijf spin-offs van ‘Game of Thrones’ in de maak

Game of Thrones

Het einde van Game of Thrones lijkt nog lang niet in zicht. En nee, niet alleen maar omdat HBO ons meer dan een jaar laat wachten op het laatste seizoen. Volgens HBO CEO Richard Plepler wordt er namelijk maar liefst aan vijf Game of Thrones spin-offs gewerkt!

Drie daarvan zouden prequels zijn. Plepler vertelde Variety tijdens het Mipcom in Cannes dat hij van twee van de prequels al een vroege versie van een script langs had zien komen. George R.R. Martin zou bij drie van deze vijf Game of Thrones spin-offs nauw betrokken zijn.

“We hebben een fantastische groep schrijvers en talent,” vertelde Plepler. “Veel van hen hebben zich helemaal ondergedompeld in alles dat met Game of Thrones te maken heeft en zijn dus heel, heel erg bekend met alle verhaallijnen en intriges [uit de boeken]. Ik denk dat we juist nog ontzettend veel materiaal hebben om mee te werken en dat maakt het interessant voor ons om mee aan de slag te gaan.”Buiten het nieuws over de Game of Thrones spin-offs, liet Plepler niks los over het komende seizoen en wat we kunnen verwachten. Maar er was wel nieuws uit een andere hoek. Deze week schreef de Game of Thrones fansite Watchers on the Wall namelijk dat er een nieuw lid aan de cast van seizoen 8 was toegevoegd. Volgens hen heeft acteur Marc Rissmann getekend voor een (kleine) rol in het laatste seizoen. Hij zal naar het schijnt een van de leden van de Golden Company spelen.

De acteur zou de rol van Harry Strickland (ook bekend als Homeless Harry Strickland) kunnen gaan spelen. Dat is een personage dat in de boeken van George R.R. Martin leiding geeft aan de Golden Company. De Golden Company is een leger van huurlingen dat werkzaam is vanuit de Free Cities van Essos.

Aan het einde van seizoen 7 bleek dat Cersei dat leger in ging huren om het op te nemen tegen diegenen die de strijd met de Night King overleefd hebben.

Beeld: HBO


© Alles over Series

Lees ook