Verwijderde scène ‘Game of Thrones’ verklaarde Daenerys plottwist

HBO's Game of Thrones

De finale van HBO’s Game of Thrones is al een paar maanden geleden vertoond maar nog altijd vinden mensen dat de verhaallijn van Daenerys Targaryen zich niet ontwikkelde zoals het hoorde.

SPOILERS!

Met name het feit dat ze ineens besloot om King’s Landing te verbranden leek uit de lucht te komen vallen. Want waarom zou ze zoveel onschuldige mensen vermoorden? Het lijkt erop dat een indertijd verwijderde scène haar beslissing om de Mad King- route te volgen iets meer zou hebben uitgelegd.De Writers Guild Foundation Shavelson-Webb in Los Angeles heeft de scripts vrijgegeven voor elke aflevering van seizoen 8 van Game of Thrones. Daarin was de verwijderde scène te lezen, die iets meer achtergrond verschaft in de beweegredenen van Dany.

In de desbetreffende scène vliegt Daenerys op Drogon over de Red Keep. Het script vestigt de aandacht “op vliegende Dany terwijl ze naar de buitenkant van de Troonzaal kijkt, de kamer die haar voorouders hebben gebouwd.” De scène bevatte vermoedelijk geen dialoog, maar nadat Daenerys de Lannister banners ziet, beschrijft het script het als een “symbool van alles wat haar is afgenomen”. Het is dan dat ze besluit haar woede op King’s Landing af te reageren.

Dit belangrijke moment uit The Bells bleek dus verwijderd te zijn. En juist dit moment had misschien een beetje achtergrond gegeven voor de motivatie van Daenerys om door te draaien.

 

Game of Thrones mag dan echt zijn afgelopen, bij HBO worden momenteel aan verschillende spin-offs gewerkt. Natuurlijk houden we je op de hoogte als er meer nieuws is!

Beeld: HBO


© Alles over Series

Lees ook