5 goede Scandinavische series op Videoland

Borgen op Netflix

Er staan op Videoland behoorlijk wat Nederlandse series, maar ze hebben ook een aantal goede Scandinavische series in hun aanbod staan. Hier onze top 5 goede Scandinavische series op Videoland!

1. Borgen
Birgitte Nyborg wordt de eerste vrouwelijke premier van Denemarken. Zij krijgt binnen die rol te maken met opponenten die haar een loer willen draaien, het kat en muisspel dat ze met de pers moet spelen en tegelijkertijd moet ze maar zien haar gezin naast deze drukke functie te handhaven. Birgitte moet daarin een balans vinden maar dat is behoorlijk moeilijk. Borgen was een van de populairste Scandinavische series en heeft een enorm hoog binge- gehalte. Let op: als je aan aflevering 1 begint wil je meteen doorkijken dus houd daar rekening mee.2. Forbrydelsen (The Killing)
Deze serie begon internationaal de hype rond Nordic Noir en maakte de dikke kabeltruien weer hip! Sarah Lund is hierin het hoofdpersonage. Zij is een gepassioneerde politie-inspecteur uit Denemarken. De eigenwijze, gedreven agente heeft geen privéleven en richt zich volledig op het oplossen van aangrijpende misdrijven. Hierbij krijgt ze de hulp van college inspecteur Jan Meyer.

3. Valkyrien
De Noorse serie staat sinds maart op Videoland. In 2017 werden er 4 Golden Screens gewonnen door de serie voor het acteerwerk en beste dramaserie. De serie gaat over Ravn, een gerespecteerde arts met een uitbehandelde vrouw. Wanneer het ziekenhuis haar behandelingen stopzet, begin Ravn een ondergrondse kliniek. In het geheim zoekt hij naar een genezing voor zijn vrouw én behandeld hij mensen die niet naar een regulier ziekenhuis kunnen gaan.

4. Bron Broen/ The Bridge
Op de brug die Zweden en Denemarken met elkaar verbindt, wordt een levenloos lichaam aangetroffen. Omdat het lichaam op de grens van Denemarken en Zweden wordt gevonden, moeten rechercheurs uit beide landen samenwerken. De Zweedse Saga Nóren en Deense Martin Rodhe bundelen hun krachten om de seriemoordenaar te ontmaskeren. Op Videoland staat het derde seizoen van deze serie. Tegen die tijd heeft Martin afscheid genomen van Saga en moet ze de zaak alleen verder oplossen. Het is wel een minder seizoen dan de eerste twee, maar nog steeds meer dan de moeite waard.

5. Nobel
Aksel diende in Afghanistan en na een traumatische missie keert hij terug naar Noorwegen. Na aankomt in zijn thuisland, krijgt hij de opdracht om een Afghaanse man te doden. Hij voert de opdracht uit, maar dan komt hij erachter dat deze nooit van de inlichtingendienst kwam. Iemand misbruikte Aksel als huurmoordenaar en hij gaat op onderzoek uit. Maar wie kan hij nu nog vertrouwen?

Naast deze Scandinavische series op Videoland zijn er nog meer bij hen te zien. Kijk daarom voor het hele aanbod op Videoland!

Beeld: Youtube


© Alles over Series

Lees ook