De superheldenseries van 2018 op een rij

Marvel serie van Netflix

Superhelden zijn een welbekend fenomeen en dat kun je goed terugzien in de bioscopen. Er komen elk jaar meer superheldenfilms uit, maar ook aan series is er een groot scala te vinden. In 2018 staat er ook weer een hoop op het programma. Wij hebben een overzicht van alle superheldenseries op een rij gezet waarvan we dit jaar een seizoen mogen verwachten.

Agents of S.H.I.E.L.D.
De eerste superheldenshow van Marvel die directe connecties heeft met de MCU, hoewel deze elk seizoen minder worden. De serie volgt Agent Coulson en een groep SHIELD-agenten die de strijd aangaan met het kwaad dat te klein is voor helden als Iron Man en Thor. Hoewel het niet zo goed staat aangeschreven, denken wij daar toch anders over.Arrow
Op 19 januari vervolgt het zesde seizoen van Arrow. Nadat Oliver Queen vijf jaar gestrand was op een onbewoond eiland keert hij terug naar zijn stad met als doel om schoon schip te maken. Als nachtwaker gaat hij samen met zijn team de strijd aan tegen de criminele onderwereld. Arrow is overigens ook de serie die het ‘Arrowverse’ creëerde, want The Flash, DC’s Legends of Tomorrow en Supergirl spelen zich ook af in dit universum.

nieuwe Netflix Original series

Black Lightning
Op 23 januari brengt Netflix wekelijks nieuwe afleveringen van Black Lightning. In deze serie keert Jefferson Pierce terug naar het superhelden leven. Deze gepensioneerde superheld met de kracht om elektriciteit gaat het opnemen tegen een opkomende lokale bende.

Cloak and Dagger
Het lijkt erop alsof Marvel niet genoeg series kan maken, want ergens in 2018 staat de nieuwe serie Cloak and Dagger op de planning. De serie gaat over het koppel Tandy Bowen en Tyrone Johnson die superkrachten krijgen. Waar Tandy messen van licht op mensen kan gooien, heeft Tyrone de kracht om mensen compleet te verhullen in duisternis.

DC’s Legends of Tomorrow
Deze spinoff van Arrow en The Flash brengt een scala aan tweederangs helden en schurken bij elkaar om de wereld te redden. Dit doen ze echter niet zoals de rest, want de ‘Legends’ reizen door de tijd om de wereld te redden van ‘fouten’ in de geschiedenis. Het derde seizoen heeft op het moment een pauze, maar verwacht wordt dat deze in februari weer vervolgd wordt op Netflix.

The Flash
Zijn naam is Barry Allen en hij is de snelste man ter wereld. Nadat hij werd geraakt door bliksem kreeg deze forensische onderzoeker superkrachten die hij gebruikt om het op te nemen tegen slechte Meta-Humans (andere mensen met superkrachten). Netflix verraste op 1 januari met het derde seizoen. Op 17 januari komt de eerste helft van het vierde seizoen en gaat de streaming service wekelijks de rest van seizoen vier uitzenden.

The Gifted
In deze serie van Fox staat het leven van de familie Strucker volledig op zijn kop nadat de kinderen mutante krachten blijken te hebben. De familie heeft wanneer dit bekend wordt maar één keuze en dat is op de vlucht slaan. De familie wordt echter op de hielen gezeten door mutant-opsporingsdienst, The Sentinel Service. The Gifted is sinds 4 januari weer te zien op Fox.

Gotham
In deze prequel van Batman zien we een jonge Jim Gordon tijdens zijn tijd bij de politie van Gotham. Hij gaat de strijd aan tegen een groot aantal superschurken voordat ze de vijanden van Batman werden. Gotham heeft ook de eer om als eerste superhelden-serie van 2018 een nieuw seizoen uit te brengen, want op 1 januari bracht Netflix seizoen 3 uit.

serie Krypton

Krypton
Twintig jaar voordat Superman’s planeet Krypton werd opgeblazen, probeerde Superman’s grootvader Seg-El de familienaam te redden. Dit is echter niet het enige waar hij voor strijd, want ook zijn familie en de planeet zijn in gevaar. Wanneer de serie precies in Nederland verschijnt is nog niet bekend, maar in de Verenigde Staten begint deze serie op 21 maart.Legion
In deze aan de X-Men verbonden serie ontdekt David Haller dat hij helemaal geen schizofrenie heeft, maar dat het eigenlijk mutanten krachten zijn. Na de ontdekking ontmoet hij andere mutanten die hem helpen zijn krachten onder controle te krijgen. Er zit echter wel een addertje onder het gras. Het tweede seizoen begint naar verwachting in februari, maar officieel is er nog niets aangekondigd door Fox.

Marvel’s Daredevil
Wanneer het derde seizoen van de serie over advocaat Matt Murdock precies uitkomt is nog niet bekend, maar dat het 2018 is staat vast. Het leven van Matt Murdock is gecompliceerd, want overdag is hijadvocaat, maar ’s nachts is hij Daredevil. Tijdens de eerste twee seizoenen heeft hij het al tegen menige schurk moeten opnemen en van wat wij weten zal hij het dit seizoen tegen een oude bekende moeten opnemen.

Marvel’s Jessica Jones
Na een korte carrière als superheld is Jessica Jones privédetective geworden. Zodra iemand uit haar verleden opduikt, heeft Jessica twee keuzes: vluchten of vechten. Dit gaat echter moeilijk als je vijand de kracht heeft om iedereen onder controle te krijgen door te praten. Het eerste seizoen is nu te zien op Netflix en het tweede komt op 8 maart uit.

Marvel’s Luke Cage
Nadat er op jonge leeftijd expirimenten op Luke Cage zijn uitgevoerd, beschikt hij nu over bovennatuurlijke kracht en een ondoordringbare huid. Hij zet alles op alles om de straten van Harlem veilig te houden. Wanneer het tweede seizoen van de serie over de ijzersterke Luke Cage precies uitkomt is nog niet bekend, maar de verwachting is 2018. Productie zijn al een tijdje bezig en de eerste setfoto’s zijn uitgebracht.

Marvel’s Runaways
Net als de andere Marvel-series speelt ook Runaways zich af in de MCU. De serie heeft echter niet veel directe connecties, omdat de focus ligt op het vertellen van het verhaal over een groep tieners die ontdekt dat hun ouders een groep superschurken zijn. Hierdoor zit er maar één ding op en dat is het vormen van een groep superhelden.New Warriors
Ergens dit jaar moet deze serie over een vrij onbekend superhelden team uitkomen. In de serie zien we een team dat hun krachten moet leren beheersen. Het team bestaat uit zes helden, waaronder Night Trasher en publieksfavoriet Squirrel Girl (een heldin met de kracht om met eekhoorns te praten).

Supergirl
Supergirl volgt het nichtje van Superman en haar strijd om de naam hoog te houden. Dit doet ze door haar stad National City te beschermen. Dit is echter een beetje een apart geval binnen de ‘Arrowverse’, want dit speelt zich af op een andere aarde als die van Arrow en The Flash. Toch weet de serie een crossover met de rest mogelijk te maken. Sinds 16 januari ging het derde seizoen van Supergirl op Netflix van start.

Geschreven door: Luuc ten Velde
Beeld: The CW Network, Netflix, Marvel, Barry Wetcher/Netflix


© Alles over Series

Lees ook