Trailer: ‘Black Lightning’ seizoen 1

The CW is de thuiszender voor veel superheldenseries over DC Comics personages zoals Arrow en Supergirl. Volgend jaar wordt er met een Black Lightning serie weer eentje aan het lijstje toegevoegd. Bekijk hierboven de nieuwe trailer, die door de zender werd vrijgegeven.

Cress Williams gaat de rol vervullen van superheld Black Lightning. Hij heeft jaren als superheld zijn steentje bijgedragen aan de maatschappij maar heeft besloten met pensioen te gaan. Hij wordt rector bij een school en probeert een normaal bestaan op te bouwen. Maar aangemoedigd door zijn dochter en om te voorkomen dat een van zijn studenten bij een gang wordt ingelijfd, besluit hij weer van zijn krachten gebruik te maken. Door de strijd aan te gaan met lokale gang, kan hij zorgen dat de criminaliteit in zijn omgeving wordt aangepakt.

En als Black Lightning beschikt hij dan ook over behoorlijk wat indrukwekkende krachten zoals het kunnen vervormen en transporteren van elektriciteit en het creëren van energievelden. China Anne McClain, Nafessa Williams, Christine Adams, James Remar en Damon Gupton (die we kennen uit Criminal Minds) zullen ook een rol spelen in de serie.Het heeft even geduurd voor de serie van de grond kwam. Initieel gaf Fox groen licht om met de productie van start te gaan, om vervolgens toch niks met de serie te willen doen, waarna The CW er verder mee ging.

Er is in ieder geval al aangegeven dat deze serie niet zal aansluiten op de Arrowverse. Of dat zo blijft, is natuurlijk de vraag. De Black Lightning serie zal beginnen met dertien afleveringen en gaat op 16 januari van start op The CW. Vanaf 23 januari 2018 zal de serie starten op Netflix met wekelijks een nieuwe aflevering op de dinsdag.


© Alles over Series

Lees ook