Agents of S.H.I.E.L.D.

  • Met: Clark Gregg, Ming-Na Wen, Chloe Bennet, Iain De Caestecker
  • IMDB Rating: 7.5
  • Alles over Series cijfer: 7.5
  • Te zien op: Netflix

  • Agents of S.H.I.E.L.D. is een van de succesvolle ABC/Marvel-series. De missies van Agent Coulson en zijn team van nieuw gerekruteerde S.H.I.E.L.D. agenten. Samen moeten ze proberen om te gaan met een nieuwe realiteit, waarin superhelden en mensen met bovennatuurlijke krachten aan de orde van de dag zijn. De serie is te zien op Netflix.

    In de loop van de seizoen 1 krijgen de agenten te maken met een groot aantal vijandige organisaties en individuele tegenstanders. Twee rode draden in de serie zijn Coulson’s zoektocht naar de waarheid achter zijn herstel nadat hij door Loki was gedood, en de jacht op een mysterieus crimineel meesterbrein genaamd “De Helderziende” (The Clairvoyant). Deze helderziende en zijn organisatie werken aan een nieuw leger supersoldaten en willen om die reden ook weten hoe Coulson uit de dood kon opstaan.

    Het idee voor een live-action tv-serie gebaseerd op een strip van Marvel, ontstond reeds in 2009 toen The Walt Disney Company Marvel overkocht. Jed Whedon, Tancharoen, en Jeffrey Bell zijn de showrunners van de serie. Volgens Jos Whedon wordt nauw samengewerkt met de scriptschrijvers van de films uit het Marvel Cinematic Universe, om alles tot 1 samenvallend geheel te maken.Beelden


 
 

 

Lees ook