Blu-ray recensie: The Flash seizoen 6

serie The Flash

Niets is sneller dan Barry Allen, of wel? De tijd lijkt de snelste man op aarde in te halen. Na een persoonlijk drama en een nieuwe crisis die Central City bedreigt moet Barry zijn team zo stilaan voorbereiden op een toekomst zonder hem. Wij namen de Blu-ray van seizoen 6 van de serie The Flash onder de loep!

In het vorige seizoen verloren Barry en Iris hun dochter Nora en daar gaan we verder. Want niet alleen hebben ze dit verlies te verwerken maar Monitor blijkt haar bericht te hebben vernietigd. Vier maanden later lijken ze in het reine te komen met wat er is gebeurd, maar hun vrienden zijn niet overtuigd. Als ze Nora’s afgedankte pak op de autosleep vindt, wordt Iris bijna in een zwart gat getrokken. En er opent zich een zwart gat boven Central City, veel groter dan voorheen.Met behulp van de technologie van Nora duikt Barry in het zwarte gat. Ondertussen helpt Caitlin Snow haar persoonlijkheid Frost om haar eigen leven te leren leiden en probeert ze haar collega Ramsey Rosso ervan te weerhouden donkere materie te gebruiken om zijn patiënten te genezen. Rosso negeert Caitlins waarschuwingen en test zijn genezing op zichzelf, alleen om metamenselijke krachten te vertonen. Elders leren Barry en Iris dat de Monitor Nora’s boodschap vernietigde om Barry te ontmoedigen zijn lot te veranderen tijdens de naderende “Crisis”, aangezien de Flash moet sterven zodat miljarden kunnen leven. Barry besluit dat tijdreizen de oplossing kan bieden maar ziet hierbij allemaal verschillende tijdlijnen. En dat vormt nog maar het begin van dit volgepropte seizoen.

serie The Flash

The Flash is een serie die sterk begon maar na twee seizoenen een beetje inzakte. Met seizoen 5 hebben de makers zich weer wat weten te herstellen en seizoen 6 zet die lijn voort. Toch is het een seizoen waarin zoveel gebeurd dat het soms moeilijk bij te houden is. Dat komt voornamelijk omdat Team Flash zo wordt uitgebreid en we al die leden volgen. Hierdoor raakt het versnipperd omdat niet alles de kijker evenveel kan boeien. Grant Gustin is nog altijd prima als Barry Allen/The Flash maar ook de verhaallijnen spelen het personage parten. Zo komt er een verhaallijn over het verliezen van zijn krachten waar meerdere afleveringen over gaan. Dat had allemaal wat vlotter gekund om de vaart erin te houden.

serie The Flash

Wat dit seizoen ook niet helpt is dat het einde niet echt het einde is. Door de pandemie konden de beoogde 22 afleveringen niet worden opgenomen en bleef het steken op 19. Eigenlijk zouden er nog drie afleveringen achteraan komen waaronder de echte seizoensfinale. Maar dit is natuurlijk meer series overkomen. Hopelijk betekent dit dat seizoen 7 lekker spannend begint. De blu-ray biedt nog wel wat extra’s zoals bloopers en verwijderde scènes. Het leukste is de extra Exclusive Episode: Kiss Kiss Breach Breach Noir waarin we deze aflevering in zwart/wit te zien krijgen, voorzien van commentaar.

serie The Flash

Inmiddels is aangekondigd dat er hierna nog twee seizoenen zullen volgen van de serie The Flash. Voor de fans goed nieuws natuurlijk en er is genoeg in seizoen 6 dat hoop biedt voor wat er gaat komen. Hopelijk komen er nu twee sterke seizoenen aan die zich meer op de sterkere personages richten en minder tijdrekken met te lange verhaallijnen. Seizoen 6 is zeker niet terug qua niveau naar de tijd dat er een dip zat, maar hopelijk gaat de serie volgend seizoen dan weer terug naar het niveau van de eerste twee seizoenen. Er is in ieder geval genoeg basis gelegd om dat te kunnen doen. En seizoen 6 kijkt wel weer lekker weg. Het heeft dus (ondanks de genoemde gebreken) een hoog binge-gehalte!

 

 

 


© Alles over Series

Lees ook