Blu-ray recensie: Arrow seizoen 8

laatste seizoen van Arrow

We zijn alweer beland bij het achtste en laatste seizoen van Arrow. Is het een afscheid waardig geworden van een superheld? Wij namen de Blu-ray hiervan voor je onder de loep!

De serie begon acht seizoenen geleden met een schipbreuk. Miljardair Oliver Queen op een onbewoond eiland in de Pacific, waar hij slechts één doel heeft: overleven en op een dag terugkeren. Hij wordt vijf jaar lang vermist en dood gewaand voor hij wordt gevonden. Hij is echter niet meer de rijke playboy die hij was. Het eiland heeft hem veranderd en hij draagt nu ook een groot geheim met zich mee.

Terug in Starling City speelt hij overdag zijn oude rol, maar ‘s nachts is hij een gevaarlijke vechtmachine. Hij strijdt tegen corruptie en criminaliteit binnen de samenleving en is hierdoor de moderne Robin Hood. Hij heeft tot doel om de fouten van zijn familie recht te zetten en de stad weer te herstellen zoals hij heeft beloofd aan zijn vader voordat hij stierf.Kijktip Arrow

Oliver Queen verlaat in het laatste seizoen van Arrow met gevaar voor eigen leven het huis, de familie en het team om de moeilijkste gevechten te voeren die hij ooit heeft geleverd. Hij gaat op zoek naar een belangrijk persoon binnen het plan van The Monitor en wordt hierin bijgestaan door John, Laurel en Tatsu. Ook is het een seizoen met een hereniging voor Oliver, namelijk zus Thea. De meest uitdagende strijd ooit staat nu voor de boeg. En deze keer gaat het echter niet alleen om het beschermen van Star City, maar van het hele Multiversum.

laatste seizoen van Arrow

Voor veel mensen is de Arrow-reis eentje die heel sterk begon, maar daarna toch een beetje inzakte. Wat mooi is aan seizoen 8, is dat je duidelijk kan zien dat de schrijvers hebben geprobeerd om weer terug te keren naar de basis. Hoewel Arrow ook in dit seizoen veel hulp krijgt (en er meerdere personages onverwacht weer even terugkeren) is het toch een seizoen dat draait om hem alleen en zijn strijd. De finale is ook eentje die bevredigend voelt. De personages hebben of hun pad voltooid of zijn hun nieuwe weg ingeslagen. De nieuwe ontwikkelingen vormen een perfecte springplank voor de mogelijke spin-off die op komst is met The Green Arrow and the Canaries. Dat is ook de titel van de negende aflevering, die een mogelijke pilot voor deze serie vormt. Er zijn echter nog geen details bekend over wanneer deze komt.

Het laatste seizoen van Arrow bestaat in totaal uit 10 afleveringen, die je zo achter elkaar wegkijkt. De Blu-ray heeft voor fans naast de afleveringen ook een paar leuke extra’s. In Arrow: Hittings the Bullseye wordt teruggeblikt op de serie. Dit zit vol leuke interviews en beelden. Verder is een extra over Comic Con erg leuk. Het afscheid van Arrow voelt bitterzoet. Voor fans van de serie is het jammer. maar het laatste seizoen van Arrow weet wel op waardige wijze af te sluiten. Bovendien is het fijn om een complete arch te hebben gekregen voor dit personage, dat toch de spil vormde voor de hele Arrowverse die we nu hebben. Er zijn genoeg superhelden series die na een paar seizoenen worden gecanceld dus het is op zich al een mooie prestatie dat deze serie zijn volledige verhaal heeft kunnen vertellen.

Arrow seizoen 8 is nu verkrijgbaar op DVD en Blu-ray!


© Alles over Series

Lees ook