Blu-ray recensie: Arrow seizoen 7

Arrow seizoen 7

Even leek het erop dat seizoen 7 het laatste seizoen zou worden voor Arrow, maar er werd tijdens het maken van het zevende seizoen toch besloten dat er nog een achtste zou komen. Dat maakt seizoen 7 het voorlaatste, waarin rustig in de richting van het einde kan worden gewerkt. Wij namen Arrow seizoen 7 op Blu-ray onder de loep!

Als we beginnen in het Arrow seizoen 7 zit Oliver in de gevangenis. Hij besluit om zijn straf uit te zitten. De anderen houden zich ondertussen gedeisd. Star City heeft er echter een nieuwe vigilante bij namelijk Green Arrow. En dat is niet zomaar iemand: zij blijkt de halfzus van Oliver te zijn. Zij wil Star City en Oliver verwoesten.In flash-forwards zien we de gebeurtenissen van Star City in 2040 wat 20 jaar vooruit in de tijd is van de gebeurtenissen van de serie. William, Olivers buitenechtelijke zoon, zoekt Roy Harper op in Lian Yu. Zij gaan samen op pad om Felicity te vinden. Star City is nu onder controle van Galaxy One, een organisatie tegen vigilantes.

Arrow seizoen 7

Ook Dinah Drake is van de partij. Zij probeert deze organisatie met haar Canary Network te bestrijden. Dat doet ze samen met Renées dochter Zoe. We maken ook kennis met Mia Smoak, Oliver en Felicity’s dochter. We komen ook te weten hoe het Oliver is vergaan en wat er met hem is gebeurd.

Ooit was Arrow een serie zonder superhelden en dat was juist wat het zo anders maakte. Maar dat verfrissende verdween toen de serie het uitgangspunt werd van de Arrowverse en er allerlei series uit voort moesten vloeien waar wel superhelden in zitten. Denk maar aan series als The Flash en Supergirl. Na een paar seizoenen dat het achteruit ging met de serie, ging het weer terug naar de kern. In seizoen 8 begint het heel sterk maar naarmate het seizoen vordert valt de serie weer terug in de oude patronen.

Arrow seizoen 7

Zo komen er steeds meer superhelden voorbij en raakt het verhaal van Oliver ondergeschikt aan hun verhalen. Terwijl de serie om hem hoort te draaien. Dit seizoen is hierdoor een beetje wisselend. Aan de ene kant zitten er geweldige momenten in zoals een toffe Elseworlds – crossover waarin de series Arrow, The Flash en Supergirl samenkomen. Maar er zitten ook naarmate het seizoen vordert een aantal saaiere afleveringen tussen die te voorspelbaar zijn.

Gelukkig eindigt het seizoen dan wel weer sterk waardoor het uiteindelijk toch een mooi opstapje vormt voor het laatste seizoen van Arrow. Hopelijk weet deze serie op een waardige wijze af te sluiten. Maar sowieso is het al bijzonder dat een superheldenserie zijn hele verhaal kan vertellen zodat de arch voor de kijker compleet is. Alleen daarom al kijken we uit naar Arrow seizoen 8. Maar hopelijk zit er wel weer veel Oliver in en is er minder aandacht voor de andere verhaallijnen.

Tot het zover is, helpen de leuke extra’s om de leegte te vullen. Zo zitten er verwijderde scènes en bloopers bij, plus een Comic-Con panel special. Er is ook een uitgebreide special over de baddies van dit seizoen. Maar het leukste is de special over de Elseworlds-crossover. Een leuke aanvulling dus op de 22 afleveringen van dit Arrow-seizoen.


© Alles over Series

Lees ook